V F1 nas čaka negotova sezona do konca

Avtomoto 20. Mar. 202111:19 > 11:31
Delite:
REUTERS/Pavel Golovkin
REUTERS/Pavel Golovkin

Dirkača Red Bulla Max Verstappen in Sergio Perez sta lahko več kot zadovoljna s prikazanim na uvodnih testiranjih dirkalnikov Formule 1 v Bahrajnu.

Red Bull ima sodeč po videnem celo prednost pred Mercedesom, ki je bil v zadnjih letih prepričljivo najhitrejši v karavani. To je potrdil tudi James Vowles, eden od vodilnih mož nemškega giganta.

“Red Bull je opravil izjemno delo. Mislim, da so bili na testiranju zelo dobri. Toda morate vedeti, da je bil to samo test. Ne računa se za točke. Videli bomo, ko se bodo začele dirke, kako bo vse skupaj izgledalo,” je dejal Vowles.

V zadnjih sedmih letih se je Mercedes praktično sprehodil do naslova tako v konkurenci dirkačev kot konstruktorjev. V letošnji sezoni bi se razmerje moči očitno lahko spremenilo. “Ali bo negotova sezona? Dejal bi, da bo. Red Bull je nevaren nasprotnik. Popravili so številne stvari. Vidi se, da so zelo hitri. Ostalo nam je še manj kot deset dni, da popravimo nekatere stvari in pripravljeni začnemo prvenstvo,” je dodal Vowles.

Prvo dirko nove sezone 28. marca iz Bahrajna spremljajte v živo na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar