Hrvaška se bori za mesto na koledarju WRC

WRC 6. Maj. 20173:02 > 3:06
Delite:
Massimo Bettiol/Getty Images

Koledar svetovnega prvenstva v reliju bo imel prihodnjo sezono eno dirko več, v primerjavi z letošnjim letom. WRC bo zavil na Novo Zelandijo, obstaja pa tudi majhna možnost za dodajanje Hrvaške, poroča motorsport.com.

Najboljši vozniki relija doslej še niso vozili dirke po novi Zelandiji, česar si sicer zelo želi promotor WRC-ja, Oliver Ciesla. Edina alternativa novozelandski dirki, ki bi bila 14. v sezoni, je za zdaj Hrvaška. Dokončna podoba koledarja bo znana septembra, ko bo urnik objavil Svet za avto-moto šport, Svetovne avtomobilistične zveze.

Ljudje na Novi Zelandiji gojijo neverjetno strast do relija, spremljajo Haydna Paddona in četudi recimo obisk ne bi bil dober, bi dirka ponujala neverjetno zanimive poti, ki so idealne za na televizijo,” je povedal Ciesla in dodal, da je Nova Zelandija v prednosti pred Hrvaško, saj ima Evropa na koledarju že tako dovolj dirk.

Hrvaška odgovarja večini lastnosti, ki bi jih morala imeti WRC dirka, od infrastrukture do neverjetnih poti, ki bi avtomobile prislile k drsenju po cesti. Iščemo reli z mešnimi podlagami, ko bi se en dan vozilo po makadamu, dva dneva pa po asfaltu. Poleg tega bi avtomobili vozili po progah, ki so za ekipe in navijače lahko dostopne,” je še povedal direktor promocije WRC.

Letošnje prvenstvo se nadaljuje na Portugalksem (18. do 21. maj).