WRC: Za konec zmaga Neuvilla, naslov Ogierju

WRC 19. Nov. 201710:53 > 11:04
Delite:
Massimo Bettiol/Getty Images

Voznik Hyundaya Thierry Neuville je na zadnji dirki letošnjega prvenstva WRC v Avstraliji osvojil prvo mesto. Postavil je čas 2 uri 35 minut in 44,8 sekunde.

Belgijec je zabeležil že četrto letošnjo zmago in si tako privozil končno drugo mesto v letošnji razvrstitvi WRC 2017. “To je vsekakor posebna zmaga, zmaga za celo moštvo, trdo smo delali, ni bilo lahko, a nas je preizkušnja motivirala. Prvenstvo smo zaokrožili z zmago in drugim mestom v skupnem seštevku. Hvala vsem v ekipi in tudi tistim, ki niso potovali z nami, pa so dirkalnik izpopolnjevali v tovarni,” je povedal Neuville.

Drugo mesto je tokrat zasedel Estonec Ott Tännak v Fordu z 22 sekundami slabšim časom od zmagovalca, medtem ko je Novozelandec Hayden Paddon Hyundaju privozil še eno letošnjo uvrstitev na oder za zmagovalce.

Zadnji dan relija po Avstraliji je zaznamoval odstop voznika Toyote Jarija-Mattija Latvale, ki je odstopil po nesreči le nekaj kilometrov stran od cilja. V trenutku nezgode je bil Finec drugi, 14 sekund za Neuvilleom.

Svetovni prvak, voznik Forda, Sebastien Ogier, si je na zaključku sezone privozil četrto mesto. Legendarni Francoz je do naslova prišel z 234 točkami, Neuville je zaostal za 26 točk, Tänak pa je bil tretji s 191 točko.