Sebastien Loeb se vrača v WRC

WRC 20. Dec. 201715:16 > 15:18
Delite:
© Citroën Racing

Devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb bo v prihodnji sezoni znova sedel za volan Citroena in sodeloval na treh relijih za svetovno prvenstvo serije WRC.

Prav za volanom francoskega proizvajalca avtomobilov Citroen je bil legendarni Francoz med letoma 2004 in 2012 nezaustavljiv.

Sebastien Loeb je v svoji karieri zmagal na kar 78 dirkah za svetovno prvenstvo, v zadnjih sezonah pa vozil predvsem v seriji Rallycross. Od leta 2012 je na relijih za svetovno prvenstvo nastopil le petkrat, zadnjič leta 2015 v Monte Carlu.

Francoska ekipa bo svoji legendi priložnost ponudila na dirkah v Mehiki, na Korziki in v Španiji. Izmed teh treh je Loeb največkrat slavil prav na Iberijskem polotoku, kjer je bil najhitrejši osemkrat. Šestkrat je zmagal tudi v Mehiki, na domačem terenu pa je bil najboljši štirikrat.

Loebu se bo v Citroenu C3 WRC pridružil njegov dologoletni partner Daniel Elena, s katerim je osvojil vseh devet naslovov.

Z rezultati na testiranjih smo bili vsi zelo zadovoljni, zato je povsem logično, da smo se dogovorili za naslednji korak. Občutki med relijem so nekaj najboljšega, zato sem zelo srečen, da bom lahko vozil novega C3-ja na pravi dirki. Zelo me veseli tudi to, da se bom v reli vrnil z ekipo, ki mi je omogočila, da sem se razveselil toliko uspehov. Nimam visokih pričakovanj, želim le uživati,” je o vrnitvi povedal Loeb.

Nova sezona svetovnega prvenstva v reliju se začne v Monte Carlu, kjer bo med 25. januarjem in 28. januarjem potekala prva dirka. Loeb se bo prvič preizkusil v Mehiki med 9. in 11. marcem.