Dončić ob zmagi Mavsov dosegel rekordnih 46 točk!

Delite:
Luka Dončić
Jared C. Tilton/Getty Images

Luka Dončić je ob zmagi Dallasa nad New Orleansom (143:130) postavil osebni rekord s 46 točkami, katerim je dodal 12 asistenc in 8 skokov.

Luka Dončić je imel enega najboljših večerov v karieri. S 46 točkami je dosegel nov najboljši dosežek svoje kariere, za dva skoka mu je ušel trojni dvojček. Iz igre je metal 17/30 (za tri 5/8) in 7/9 s črte prostih metov. Imel je tudi po eno ukradeno žogo in blokado. S svojim dosežkom je izenačil klubski rekord Dirka Nowitzkega in Marka Aguirreja, saj je 13. zapored dosegel vsaj 25 točk.

Za Dallas je Kristaps Porzingis prispeval 36 točk, Dorian Finney-Smith 14, Jalen Brunson pa 13. Pri New Orleansu je Zion Williamson dosegel 36 točk kar je tudi njegov osebni rekord, Brandon Ingram pa 30.

”Včasih lahko odigraš super obrambo, ampak tekmec zadene težke mete. Luka je zadel štiri ali pet zaporednih težkih trojk, ko je bil dobro pokrit. Ni obrambnega sistema, ki bi to lahko preprečil. Samo odličen igralec, ki zadeva težke mete,” je po tekmi povedal Zion Williamson.

”Luka je bil fenomenalen, Porzingis je bil fenomenalen. Williamson je bil nor. Neverjetno je, kaj vse lahko naredi na igrišču. V napadu je bilo res zabavno, v obrambi pa je delovalo, kot bi se pretepali z blazinami,” je izjavil trener Dallasa Rick Carlisle.

Mavericks (13-14) so po četrti zaporedni zmagi na 9. mestu v zahodni konferenci.

Komentari

Vaš komentar