Zbogom, Duda!

Evroliga 21. Sep. 20179:17 > 9:23
Delite:
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Legendarni srbski trener Dušan "Duda" Ivković, se je z ekhibicijsko tekmo v Pireju poslovil od športa, ki ga je zaznamoval in obratno. V pokoj je odšel z zmago, saj je njegova ekipa zvezd premagala Olympiacos s 111:103. Od Slovencev je bil na tekmi nekdanji jugoslovanski in slovenski reprezentant Ju

Tekma se je končala 28 sekund pred koncem, s čimer so obeležili njegovih 28 naslovov, ki jih je osvojil v karieri. Treniral je Partizan, Aris, Šibenko, Vojvodino, Olympiacos, Dinamo Moskva, CSKA, PAOK, Panionios, AEK in Anadolu in reprezentanci Jugoslavije ter Srbije.

Na poslovilni tekmi, ki se je začela s predstavitvijo legend, ki jih je treniral Ivković, poleg Zdovca so bili prisotni Dražen Dalipagić, Predrag Danilović, Dejan Tomašević, Nenad Krstić, Dragan Tarlač, Žarko Paspalj, Zoran Čutura, Dino Rađa in še nekateri nekdanji zvezdniki na čelu z zdajšnjim srbskim selektorjem Sašo Đorđevićem, so le tri dneve po porazu v finalu evropskega prvenstva proti Sloveniji zaigrali tudi srbski reprezentanti Vasilije Micić, Boban Marjanović in Bogdan Bogdanović,  pa tudi nekaj srbskih igralcev, ki so nastop na evropskem prvenstvu odpovedali.

Spektakel si je ogledal tudi srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, ki je dobil posebno Ivkovićevo povabilo. Lastnika Olympiacosa, brata Giorgos in Panagiotis Angelopoulos, sta mu podarila dres s številko sedem.

Ves zaslužek od tekme so podarili dvema organizacijama, ki se ukvarjata s pomočjo revnim grškim in srbskim otrokom.