Vsi v Beograd! F4 Evrolige leta 2018 v Kombank Areni

Evroliga 25. Okt. 201614:29 > 14:47
Delite:
Crvena zvezda mt:s

V Beogradu bo jutri potekala tiskovna konferenca, ki jo bo gostil župan Siniša Mali, Jordi Bertomeu pa je potrdil naša namigovanja iz zaključka sezone v Berlinu, ko se je začelo odprto namigovati, da so že vnaprej znani gostitelji zaključnega turnirja.

Letošnjega maja se je tudi ekipa Sportkluba mudila na zaključnem turnirju četverice evroligaške sezone 2015/2016, ki ga je gostil Berlin in takoj ob vstopu v medijski center prečudovite Mercedes-Benz Arene se je začelo šušljati o dobri organizaciji in ali lahko Evroliga v Istanbulu in Beogradu to ponovi, predvsem pa zagotovi varnost vseh prisotnih.

Kot novinarska ekipa smo že maja izvedeli točno kje in kdaj bodo naslednji turnirji četverice, kar pomeni, da vodstvo Evrolige ni povsem vodotesno, kar se tiče uhajanja informacij, morda se je tudi zato po koncu lanske sezone poslovil njihov dolgoletni PR-ovec, Jordi Hernandez.

Mesto Istanbul naj bi po neuradnih podatkih pridobljenih skozi pogovore z novinarskimi kolegi iz Turčije, Grčije in Poljske plačalo Evroligi kar zajeten kupček denarja, da turnir pripeljejo v sicer politično nestabilno Turčijo. Zaradi trenutnih vojnih in političnih razmer pa je direktor Evrolige Jordi Bertomeu že razmišljal o tem, da bi zaključni turnir prestavili, a so turški sponzorji očitno dovolj dobro pritisnili na katalonsko podjetje in te govorice utišali.

Beograd je naslednji v vrsti, “na našem koncu” naslednji velik športni dogodek v košarki in to v prečudoviti Beograjski Areni, ki so jo že nekaj časa nazaj iz sponzorskih razlogov prekrstili v Kombank Areno, ki redno sprejema več kot 18,000 gledalcev na tekmah Crvene Zvezde.

Beograd je košarkarsko in nogometno mesto in zagotovo sposobno organizacije tako velikega turnirja.

Leta 2019 naj bi zaključni turnir četverice v Evroligi po neuradnih podatkih gostila Moskva.