"EL bi morali razširiti, denar ne sme biti vodilo."

Evroliga 26. Maj. 202015:38
Delite:
fiba.basketball

Hrvaški košarkarski strokovnjak Aleksandar Petrović meni, da je vodstvo Evrolige naredilo napako, ker za prihodnjo sezono ni razširilo seznama sodelujočih ekip.

V ponedeljek so v Evroligi uradno izglasovali predčasen zaključek sezone, hkrati pa so razkrili, da bodo v naslednji sezoni med elito igrali isti klubi kot letos. V evropskem pokalu imajo mesto v skupinskem delu zagotovljene ekipe, ki so se uvrstile v četrtfinale.

Evroliga je povlekla odločitve, ki so bile zaradi pandemije koronavirusa do neke mere pričakovane. Menim, da je k predčasnemu koncu sezone veliko pripomogel tudi glas igralcev, ki so bili proti povratku na igrišča in proti povratku Evrolige,” je v video izjavi za Sportklub povedal Aco Petrović.

Ob tem mislim, da bi bilo bolj pravično, če bi se Evroliga razširila na 20 ali morda celo več klubov in da bi v naslednji sezoni spremljali redni del tekmovanja v dveh skupinah. S tem bi zadovoljili ekipe, ki imajo velike apetite in so v moštvo vložile veliko denarja. Prehodna sezona bi vsekakor bila pravi razlog za večje število ekip.

Petrović je sicer razočaran, ker v Evroligi ostajajo nekatere ekipe, ki med elito ne sodijo.

Trenutno v Evroligi najdemo tudi ekipe, ki so, kar se tiče zgodovine, zašle med elito. To velja predvsem za Zenit iz St. Peterburga, ki v Evroligi igra samo zaradi nekaterih močnejših sponzorjev, čeprav klub nima nobene košarkarske zgodovine. Kljub temu bo še drugo leto zapored igral v Evroligi. Govorimo o najelitnejšem evropskem tekmovanju, ki pa je zaradi načina vodenja Jordija Bartomeuja zašlo le v smer kapitala. To ni dobro. Sprejete odločitve prinašajo polovične rešitve, izzval pa jih je tudi pritisk igralcev. To je bil kompromis. Nekateri so zadovoljni, drugi ne.

V sredo bodo sestankovali še predstavniki ABA lige in se odločili o usodi regionalnega tekmovanja.

Vse to bo vodstvu ABA lige olajšalo delo. Menim, da se sezona ne bo nadaljevala, ker za to več ni smisla. Glavno vprašanje je, če se bo tekmovanje razširilo, ali pa bo ponovilo napakoEvrolige,” zaključuje Petrović.