Real uvrščen v končnico Evrolige

Evroliga 2. Apr. 202122:43
Delite:
Real - Olympiacos
Real - Olympiacos

V 33. (predzadnjem) kolu Evrolige je Real Madrid premagal Olympiacos z 72:63 in se kot sedma ekipa uvrstil v končnico.

Real Madrid je sedma ekipa, ki si je zagotovila mesto med elitno osmerico Evrolige. Poleg moštva iz španske prestolnice so se v izločilne boje uvrstili še Barcelona, CSKA Moskva, Anadolu Efes, Armani Milano, Fenerbahče in Bayern München. O osmem udeležencu končnice bo odločalo zadnje kolo v četrtek.

PREBERITE TUDI

Real je odlično začel srečanje in že po prvi četrtini vodil z devetimi točkami prednosti. Razliko je kraljevi klub v drugi četrtini zanesljivo zadrževal in ob polčasu je bil izid 36:26.

V tretji četrtini je razlika še malo narasla (53:38), Grki pa se nikakor niso uspeli približati, saj je imel Real odgovor praktično na vsak koš Olympiacosa.

V zadnji tretjini so Grki precej poskušali z meti izza črte, bili petkrat tudi uspešni, vendar se na manj kot 9 točk zaostanka niso uspeli približati. Real se je veselil zmage z 72:63 in mesta v končnici.

Najboljši strelec Reala je bil Gabriel Deck z 18 točkami, Walter Tavares jih je prispeval 15, z osmimi skoki in 4 ukradenimi žogami. Za Olympiacos je Aleks Vezenkov dosegel 22 točk.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar