Nova sezona B4K se začenja v Idriji!

Košarka ostalo 19. Nov. 201813:18 > 13:20
Delite:
Gašper Papež

Še slaba dva tedna nas ločita do začetka nove sezone regionalnega projekta Sportkluba v Sloveniji, Basket4Kids. Uvodni kvalifikacijski turnir nas na prvi decemberski dan čaka v Idriji.

Povezano

Idrija je v ne tako daljni preteklosti imela status enega izmed centrov slovenske košarke, od aktivnih košarkarjev iz rudarskega mesta prihaja Luka Rupnik, slovenski reprezentant in organizator igre Fuenlabrade v španski ligi. Čeprav v zadnjih letih Idrija ni več “serijska proizvajalka” vrhunskih igralcev, to niti približno ne pomeni, da je košarka v tem mestu zamrla. Nenazadnje bo ravno Idrija gostila letošnji prvi kvalifikacijski turnir Basket4Kids.

Ob domačinih se bodo za prvo mesto na slovenskem zaključnem turnirju pomerili še podmladki KK Sežana, KK Ilirska Bistrica in KK Ajdovščina. V Idriji bo seveda tudi ambasador Erazem Lorbek, nekdanji prvak Evrolige, španske lige, slovenski reprezentant …

Spodaj preverite, kakšna so pričakovanja trenerjev nastopajčih ekip, še nekoliko nižje pa najdete tudi celoten razpored dogajanja v Modri dvorani.

Sašo Kavčič, trener KK Idrija:V KK Hidria smo zelo veseli, da nam je organizator zaupal organizacijo tega lepega športnega dogodka. Spomini na lanskoletne tekme turnirja v Sežani so pri fantih še sveži, tako da celotna ekipa že z nestrpnostjo pričakuje prvo decembersko soboto. Vsem ekipam želim dobro igro in veliko lepih potez, organizacijsko pa se bomo potrudili, da bo turnir potekal kot mora in da se bodo vsi udeleženci v Idriji dobro počutili.”

Zoran Lazarevski, trener KK Sežana:“Po zelo lepi lanskoletni izkušnji na turnirju B4K se z veseljem ponovno udeležujemo tega turnirja. Fantje so že nestrpni in komaj čakajo, da se turnir začne. Velika pohvala organizatorjem, da so nadaljevali z takim projektom. Se vidimo v kratkem.”

Marko Šircelj, trener KK Ilirska Bistrica:Tudi letos si štejemo v veliko čast, da smo ponovno izbrani med 16 ekip v Sloveniji, saj je projekt Basket 4 Kids zelo dobro nastavljen in daje otrokom izjemno izkušnjo. Lani nam je uspel odmeven preboj na Final 4 in celo nastop v velikem finalu, s čemer smo pokazali, da se pri nas dobro dela z mladimi košarkarji. Bolj kot srebrna medalja pa bo definitivno igralcem ostal spomin na udejstvovanje na velikem tekmovanju in pa nastop pred kamerami. Cilj za letošnjo sezono je enak kot lani in to je zabava ter druženje.”

Matija Bolčina, trener KK Ajdovščina:V KK Ajdovščina smo izjemno veseli, da bomo lahko sodelovali na turnirju. Verjamem, da bodo mladi košarkarji uživali v tekmah in jim bo to še dodatna motivacija za delo naprej.”

Basket4Kids, prvi kvalifikacijski turnir, 01.12. Idrija, Modra dvorana:

10:00 Idrija – Ajdovščina
11:00 Sežana – Ilirska Bistrica
12:00 kratka otvoritev
12:30 Idrija – Sežana
13:30 Ajdovščina – Ilirska Bistrica
14:30 Ajdovščina – Sežana
15:30 Idrija – Ilirska Bistrica