Memi dobil povabilo na All Stars, navijač hudo kaznovan

Košarka ostalo 7. Jan. 202011:48 > 11:59
Delite:
Maddie Meyer, Getty Images Sport

Pred dnevi smo poročali o neljubem dogodku na tekmi kitajske košarkarske lige, ko je navijač ekipe Jiangsu Dragons najprej žalil igralce, potem pa fizično obračunal tudi s soprogo Memija Bečirovića, ta pa mu je kasneje primazal klofuto. Zdaj je zgodba dobila zaključek.

58-letni slovenski trener Memi Bečirović se je v zadnjem tednu pogosto pojavljal v medijih, potem ko je na eni izmed tekem njegovega Jiangsuja prišlo do incidenta, zaradi katerega je bil oče Sanija Bečirovića izključen, navijač, ki je vse zakuhal, pa je pravtako moral zapustiti tribune.

Liga CBA je v naslednjih dneh preučila dogodke iz omenjene tekme, ki jo je ekipa slovenskega stratega izgubila in se odločila za edino logično potezo. Navijač je dobil dosmrtno prepoved obiskovanja tekem lige CBA, Memiju in njegovi soprogi pa so vodilni iz lige poslali vabilo na All Stars tekmo, ki jo bomo v neposrednem prenosu spremljali tudi na Sportklubu.

Bečirović zaradi klofute ni ostal nekaznovan, nekdanji trener Olimpije je moral izpustiti tekmo minuli konec tedna, obenem pa dobil denarno kazen v višini 6.500 evrov.