Nov polom Dallasa, ki počasi gleda proti naboru

NBA 5. Mar. 20193:47 > 3:51
Delite:
Elsa/Getty Images

Košarkarji Dallasa so v noči iz ponedeljka na torek zabeležili nov hud poraz, potem ko je Brooklyn tekmo proti Luki Dončiću in druščini dobil za gromozanskih 39 točk. Dončić je dosegel 16 točk in šest skokov.

Košarkarji Dallasa so doživeli nov polom proti Brooklynu, ki je tekmo v Barclays Centru dobil s 127:88, to pa je že druga zaporedna tekma, ki so jo varovanci Ricka Carlisleja izgubili za 30 točk, potem ko jih je pred tremi dnevi s 111:81 premagal Memphis.

Netsi so na tekmi vodili od začetka do konca, imeli pa so tudi šest košarkarjev z dvomestnim številom točk, največ jih je dosegel DeMarre Carroll 22, Rodions Kurucs jih je dodal 19, Caris LeVert pa 18.

Edini svetli točki pri Dallasu sta bila Dwight Powell z 20 točkami in Luka Dončić, ki jih je dosegel 16.

Tekmo pa sta zaznamovali dve akciji. V prvi je Joe Harris poskrbel, da je Dončić tudi na svoji koži občutil, kako se je po preigravanju nasprotnika in “lomilcu gležnjev” znajti na parketu. V drugi pa je Dončić ob izteku igralnega časa zadel z več kot polovice igrišča. Obe situaciji si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku. 

Veteran Dirk Nowitzki je dosegel štiri točke, ko pa je zadel prvi met iz igre, pa je prejel tudi stoječe ovacije s strani gledalcev v Brooklynu.