Sramota: Magic na hitro zapustil Lakerse!

NBA 10. Apr. 20193:01 > 3:04
Delite:
Ethan Miller, Getty Images Sport

Po še eni neuspešni sezoni franšize Los Angeles Lakers, se je Magic Johnson odločil, da odstopi iz predsedniškega položaja v moštvu, to pa je storil z improvizirano tiskovno konferenco, brez da bi to prej sporočil lastnici ekipie Jeanie Buss.

Legendarni nekdanji košarkar in še nedavno predsednik moštva Los Angeles Lakers Magic Johnson je na improvizirani tiskovni konferenci pred zadnjo tekmo Lakersov v sezoni sporočil, da odstopa iz funkcije, ki jo je zasedel februarja leta 2017. 

Lakersi se že šesto leto zapored niso uspeli uvrstiti v končnico, tokrat jim ni pomagal niti prihod LeBrona Jamesa, ki zdaj potrpežljivo čaka na poletne okrepitve. 

Novinar ESPN-ja Adrian Wojnarowski je izstrelil kritike v smer Magica in njegovega dela v zadnjih dveh letih: “Odkar je prevzel funkcijo predsednika, Magic nikoli ni bil povsem posvečen temu delu. Pogosto je potoval sam in ne z ekipo, v pisarni pa ni prebil dovolj časa. Ni delal z ogledniki. Vodenje moštva v ligi NBA zahtevo ogromno časa in energije.”

Celotna košarkarska javnost pa je obsodila način na katerega je Magic povedal, da odstopa iz položaja, saj legendarni košarkar pred tem ni poklical lastnice Jeanie Buss in ji povedal za njegovo odločitev. Magic je dejal, da ni imel poguma tega povedati lastnici v obraz, Wojnarowski pa je dodal, da je to velika sramota za takšno franšizo.

“Bilo mi je bolj zabavno, ko sem bil le starejši brat in ambasador franšize,” je med drugimi dejal Magic.