"Uspele so mi epske stvari, pa še vedno nisem MVP"

NBA 14. Sep. 201913:24 > 13:28
Delite:
Stacy Revere/Getty Images

Branilec Houstona James Harden meni, da je Giannis Antetokounmpo lansko sezono odlično odigral, zato si naziv najkoristnejšega igralca zasluži Grk.

“Mediji imate določene ekipe, ki jih favorizirate, tako pač je. Imate človeka, katerega ekipa je bila v nekem trenutku na 14. mestu, pa zaključila kot četrta, ob številnih poškodbah…Človek, ki je v 32 tekmah v seriji dajal po 30+ točk, ima osem 50+ tekem in dve srečanji, v katerih je dosegel več kot 60 točk…pa je vseeno vsa pozornost na Giannisu Antetokounpu…,” je med drugim dejal Harden v intervjuju za GQ ter dodal:

Potem moram pač narediti načrt, kaj prihodnje leto početi bolje. Ne smem se kujati in biti jezen, ta igralec ima za seboj res izvrstno sezono, kot tudi njegova ekipa. Stvari, ki so mi uspevale so epskih razsežnosti – čez 10 do 15 let bodo ljudje gledali posnetke in se spominjali ter se spraševali, ali je to sploh mogoče… takšne zadeve so se dogajale v času Kareema Abdul-Jabbara. Sem pa vesel, ker imamo ekipni načrt, da osvojimo naslov in sem za novo sezono še bolj motiviran.”

“Brada” je v lanski sezoni v povprečju beležil 36,1 točk, Rockets so se dokopali do 53 zmag in izpadli v drugem krogu končnice, ko je bil od njih boljši Golden State.