Liga NBA od konca julija v Orlandu in Las Vegasu?

NBA 21. Maj. 202020:47 > 20:57
Delite:
Twitter

Ekipe v Ligi NBA še naprej čakajo na nadaljevanje sezone, obrisi ponovnega zagona najmočnejše košarkarske lige na svetu pa se počasi vendarle kažejo. Klubi pričakujejo, da bo vodstvo lige okoli 1. junija izdalo smernice klubom za povratek košarkarjev, ki so po prekinitvi zapustili svoja središča.

Takšna poteza vodstva bi bila prvi formalni korak za nadaljevanje sezone. Večina košarkarjev je sicer ostala v bližini svojih klubov, ali pa se že vrnila, nekateri pa so navkljub drugačnim priporočilom lige med odmor odšli domov. Med slednjimi je tudi Luka Dončić, ki je odšel v Slovenijo. Vračanje v ZDA bo jasno težava, komisar lige Adam Silver pa je namignil, da pri vrnitvi igralcev pričakuje tudi pomoč Trumpove administracije oziroma guvernerjev.

Vodstvo lige naj bi kmalu razkrilo datume razširitve treningov, ki bi vključevali večino klubskega osebja, ESPN pa se ob teh navedbah sklicuje na vire blizu vodstva lige.

Znan je tudi najverjetnejši scenarij za ponovni zagon tekmvoanja. Za ponoven vpoklic igralcev bodo imeli klubi na voljo dva tedna, ko bodo igralci preživeli karanteno. Sledila bi do dva tedna individualnega treninga v klubskih dvoranah, nato pa še od dva do tritedenski uradni trening kamp celotne ekipe. ESPN poroča, da naj bi se tekme začele konec julija.

Vodstvo lige še naprej razmišlja o tem, da bi tekme potekale na zgolj dveh prizoriščih. V najboljšem položaju za gostiteljstvo sta Orlando z Disney Worldom in Las Vegas. Kakšen bo format tekmovanja in ali bo na prizoriščih vseh 30 ekip, še ni znano.

Sezona Lige NBA je zaradi koronavirusa prekinjena od 11. marca. Ekipe bi morale do konca rednega dela odigrati še okoli 17 tekem.