Dobrodelni Irving kupil hišo družini Georga Floyda

Košarka 19. Jan. 202113:37
Delite:
Ethan Miller/Getty Images

Košarkar Brooklyna Kyrie Irving, ki je junija lani kot znak protesta proti rasizmu pozval celo k bojkotu prvenstva, je kupil hišo za družino Georga Floyda, ki je lani v Minnesoti umrl zaradi policijskega nasilja. , je v pogovorni oddaji The Rematch podcast povedal nekdanji košarkar Stephen Jackson.

Novico je s svetom podelil nekdanji košarkar Stephen Jackson, ki je bil gost v oddaji The Rematch podcast. Irving je hišo kupil kmalu po brutalni smrti Floyda 25. maja, poroča ESPN.

Irving je nato pred nadaljevanjem lige v skrajšani sezoni zaradi pandemije koronavirusa, zavračal možnost igranja v mehurčku, saj je bil mnenja, da bo košarka odvrnila pozornost od protirasističnih protestov, ki so po celotni ZDA izbruhnili po Floydovi nasilni smrti.

Ameriški košarkar se je vključil tudi v pomoč igralkam WNBA, saj košarkarsice lani med pandemijo niso želel igrati bodisi zaradi covida-19 bodisi zaradi političnega prepričanja. Irving jim je po izpadu zaslužka nakazal 1,5 milijona dolarjev lastnega denarja.

Komentari

Vaš komentar