“Dončić je poseben, kot Jordan, LeBron, Kobe”

NBA 25. Feb. 202112:27
Delite:
Luka Dončić
Tom Pennington/Getty Images

Trener Dallasa Rick Carlisle je bil navdušen nad predstavo Luke Dončića proti Bostonu, ki ga je pokopal z dih jemajočo trojko v zadnji sekundi.

To je bila druga trojka, ki jo je Luka Dončić dosegel v zadnjih 15 sekundah obračuna proti Bostonu (110:107).

“Ljudje kot so Luka Dončić, Michael Jordan, LeBron James, Larry Bird, Kobe Bryant imajo neverjetno osredotočenost v takšnih trenutkih, težko je pojasniti, kako deluje njihov um,” je bil nad novo predstavo Dončića za anale navdušen Rick Carlisle: “Kar sem videl med leti, ko tekma postaja negotova in trenutek vse bolj pomemben, je njihova osredotočenost samo na tem, da naredijo tisto, kar ekipa potrebuje. Ni pomembno ali je to podaja ali met. Luka je zelo posebna vrsta igralca. Ne samo, da je osredotočen, ko je potrebno, temveč ima veliko željo in sposobnost. Oba meta sta bila fenomenalna. Pri zadnjem napadu smo vsi vedeli, da nimamo minute odmora in bo žoga šla v roke Luki. Naredil je nekaj, od česa ti zastane dih.”

Dončić je obračun proti Bostonu sklenil z 31 točkami (11/23 iz igre, 6/8 za tri), 10 skoki in osmimi podajami. Dallas je vpisal drugo zaporedno zmago, z izkupičkom 15-15 je na devetem mestu na Zahodu.

Komentari

Vaš komentar