Draymond: Kako se obnašajo do nas, to je s****e!

Košarka 17. Feb. 202110:03
Delite:
Ezra Shaw/Getty Images
Ezra Shaw/Getty Images

Košarkar Golden State Warriors Draymond Green je pokomentiral način kako NBA ekipe ravnajo z igralci, ki niso zadovoljni s svojo vlogo v moštvu. Green je opozoril na dvojna merila, ki veljajo, ko gre za klube in igralce.

Krilni center je o tem spregovoril po prepričljivi zmagi svoje ekipe nad Cleveland Cavaliers s 129:98.

“Želel bi govoriti o nečem kar me resnično moti – o tem kako ravnajo z igralci v tej ligi. Ko sem videl Andrea Drummonda, ki je najprej sedel na klopi, nato odšel v garderobo in se potem vrnil nazaj preoblečen v ‘civilu’, ker ga ekipa želi poslati drugam … to je s****e,” je dejal 30-letni Draymond Green.

Drummond ni več v načrtih Clevelanda, pri katerem bodo prednost ponudili Jarrettu Allenu. Do možne zamenjave pa pri Cavaliersih na usluge centra ne bodo več računali.

“Zaradi tega, ker je James Harden dejal, da želi oditi iz Houstona za druge takšne igralce zdaj velja, da so ‘rak ekipe’. V NBA je še veliko primerov slabega ravnanja z igralci kot naprimer, ko je DeMarcus Cousins v intervjuju po All Star tekmi ugotovil, da bo zamenjan. Dobil bom kazen, če bom še naprej izražal svoje mnenje, ekipe pa se bodo še naprej obnašale tako kot se. Od nas pa še vedno pričakujejo, da bomo profesionalni? V tekem trenutku nam morajo pokazati nekaj spoštovanja. Če ste igralec in želite oditi v boljše moštvo potem ste najslabši na svetu. Ekipa pričakuje, da boste trenirali medtem pa vas bodo sramotili. In ekipe? Lahko delajo kar hočejo,” je dejal najboljši obrambni igralec lige NBA za leto 2017.

Temperamentni Green je z Warriors trikrat postal prvak lige NBA. Trikrat je bil tudi udeležen na All Star tekmi. Leta 2016 pa je z reprezentanco ZDA v Riu de Janeiru osvojil zlato medaljo.

Komentari

Vaš komentar