Jokić lovi Birda, Dončić pa Jokića

Košarka 18. Feb. 202110:39
Delite:
USA TODAY Sports/Jerome Miron
USA TODAY Sports/Jerome Miron

Nikola Jokić je v noči na nedeljo v statistiko vpisal 47. trojni dvojček v karieri (če štejemo tudi končnico, že 53.), zelo pridno pa trojne dvojčke nabira tudi Luka Dončić.

Nikola Jokić je na devetem mestu večne lestvice Lige NBA in četrti med igralci, ki so še vedno aktivni. Prvi na lestvici je legendarni Oscar Robertson, ki je zbral neverjetnih 181. trojnih dvojčkov, na drugem mestu je Russell Westbrook s 151. trojnimi dvojčki. Zvezdnik Washingtona je tudi najboljši med aktivnimi igralci in bržkone bo ob podobnem tempu Robertsona ujel že v naslednji sezoni.

Na tretjem mestu je Magic Johnson (138), za njim pa so Jason Kidd (107), LeBron James (97), ki je na dobri poti do stotice, Wilt Chamberlain (78), Larry Bird (59) in James Harden (50). Bržkone bo Jokić že kmalu ujel in tudi prehitel legendarnega ostrostrelca Bostona, vse višje na lestvici pa je tudi Luka Dončić.

Slovenski zvezdnik je trenutno igralec, ki ima največji procent trojnih dvojčkov glede na število odigranih tekem. Dončić je treutno na 12. mestu večne lestvic z 32. trojnimi dvojčki, kolikor jih ima tudi Rajon Rondo, že naslednjič pa se bo izenačil z Bobom Cousyjem. Samo, da spomnimo. Michael Jordan, ki je v četrtek slavil 58. rojstni dan, je na 17. mestu z 28. trojnimi dvojčki v karieri.

Komentari

Vaš komentar