Rađa: Dončić je fant z velikimi j***i

Košarka 27. Jan. 202110:47
Delite:
Luka Dončić
Ronald Martinez/Getty Images

Legendarni hrvaški košarkar Dino Rađa občuduje slovenskega zvezdnika Luko Dončićo, vendar pravi, da se je košarka v Ligi NBA spremenila na slabše v primerjavi z njegovim časom.

Zelo me spominja na Bodirogo. Malce je močnejši, vendar je fant z velikimi j***i pa ravno takšnim košarkarskim talentom. Pokazal je veliko zrelost v zgodnjem obdobju in je zelo talentiran fant, ki veliko dela. Mislim, da je povlekel prave poteze – od majhne minutaže pri Realu, do velike minutaže in trofej, šele nato pa odhod v NBA. Mislil sem, da potrebuje še eno leto v Evropi, toda presenetil me je,” je Dino Rađa po poročanju Eurohoops dejal v podcastu 1-ON-1 na basketballnetwork.net.

Nekdanji center Boston Celtics (1993-1997) je ravno na primeru Luke Dončića pojasnil, v kolikšni meri se je košarka v Ligi NBA spremenila. “Sin me je nedavno vprašal: ‘Ali si videl, kaj je naredil Dončič?’ Pa razložimo to akcijo – 7, 8 sekund, devet preigravanj, tri ‘finte’ meta v raketi, nihče pa ne pride na pomoč. V mojem času? Ubili bi te v raketi – Barkley, Oakley, Mason, Laimbeer in podobni bi ti odtrgali glavo, če bi po ‘finti’ poskušal zadeti izpod njih,” je svoje videnje predstavil Rađa in se dopolnil: “Svet se je spremenil, mislim, da je Liga NBA postala kot All-Star tekma, kjer se obramba ne igra, številke pa se nerazumno napihnejo. Ljudem je to všeč, ljudje plačajo za to. Mene to ne zanima. Drugačna era je in moramo se prilagoditi na nekatere stvari – nekaj je boljše, nekaj je slabše. Mislim, da NBA ni boljša, ker je bila košarka boljša pred tem. Raje gledam Evroligo kot NBA, tukaj narediš 25 preigravanj, igra se eden na pet. Harden vrže 50 trojk na tekmo in oni temu pravijo košarka, ni mi všeč.”

Med drugim je 53-letni nekdanji zvezdnik evropske košarke sporočil, da je napaka v Ligo NBA poslati 19-letne mladeniče, saj se težko znajdejo z ogromno denarja, ki ga prejmejo na začetku kariere.

Komentari

Vaš komentar