Srbija je na nogah: Nikola Jokić je MVP lige NBA

Košarka 9. Jun. 20216:54
Delite:
Nikola Jokić je bil leta 2014 izbran šele v drugem krogu drafta kot 41. igralec s strani Denverja. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images

Srbski zvezdnik Nikola Jokić je bil izbran za najboljšega igralca (MVP) rednega dela najmočnejše košarkarske lige. S tem je postal prvi Srb, prvi košarkar Denverja in šele tretji Evropejec s tem laskavim priznanjem.

“To je bila moja najboljša sezona v karieri. Ta nagrada je pa le še češnja na vrhu,” je Jokić dejal po objavi nagrad. Prejel je kar 971 točk. Za Jokićem sta se v glasovanju za MVP zvrstila Joel Embiid s 586 točkami na drugem in Steph Curry s 453 na tretjem mestu.

Tretji Evropejec

Jokić je, kot rečeno, postal prvi Srb to individualno lovoriko in šele tretji Evropejec. Pred njim sta se te nagrade razveselile le še Dirk Nowitzki (2007) in Giannis Antetokounmpo (2019, 2020).

Izjemne številke

V rednem delu sezone je imel Jokić povprečje 26,4 točke, 10,8 skoka in 8,3 podaje na tekmo ob 56,6-odstotnem metu iz igre, 38,8-odstotnem za tri točke ter 86,8-odstotnem s črte prostih metov.

Denver Nuggets so redni del sezone končali na tretjem mestu, v končnici pa so že napredovali v polfinale zahoda, kjer po prvi tekmi zaostajajo za Phoenix Suns.

Kako so glasovali, Jokić pometel s konkurenco:

Komentari

Vaš komentar