V Charlottu slavijo Rozierja, ki je ‘pičil’ ob sireni

NBA 21. Feb. 20217:57
Delite:
Twitter

Najbolj dramatično tekmo noči v ligi NBA je ponudil obračun Charlotta z Golden Stateom, ki je pripadel sršenom.

Košarkarji Charlotta v izjemno dramatični tekmi Lige NBA ugnali Golden State s 102:100, zmagovite točke za Hornetse je s sireno dosegel Terry Rozier, ki je bil s 36 točkami prvi strelec tekme.

Warriorsso devet sekund pred koncem še vodili s 100:98, ko je bil na sredini igrišča sodniški met za žogo. Za njo sta se bojevala Gordon Hayward (Charlotte) in Draymond Green (Golden State), oba sta pristala na tleh, žogo pa je imel v posesti Hayward.

V istem trenutku je trener domačih James Borrego zahteval minuto odmora. To je tako razjezilo Greena, da se je začel razburjati nad sodniki. Po drugi tehnični napaki je bil izključen.

Terry Rozier je z dvema prostima metoma izid izenačil na 100. Charlotte je nato dobil še žogo, odgovornost je spet prevzel Rozier, se pomaknil popolnoma na levo proti črti za tri točke in z zvokom sirene postavil izid tekme, pa čeprav mu je žoga za trenutek ušla malce naprej.

Trener Borrego je po tekmi dejal: “Zaključek nas opominja, da nikoli ne smeš obupati. Rozier nas je ves čas držal blizu, res je bil fantastičen, zaradi njega smo zmagali.”

Preostale sinočnje tekme:

CHICAGO − SACRAMENTO 122:114

MEMPHIS − PHOENIX 97:128

PORTLAND − WASHINGTON 111:118

Komentari

Vaš komentar