Wade od zabijanja košev do lastništva NBA ekipe

Košarka 16. Apr. 202122:20 > 22:22
Delite:
Jonathan Daniel/Getty Images

Upokojeni trikratni prvak lige NBA Dwyane Wade je postal delni lastnik ekipe Utah Jazz in se tako pridružil večinskemu lastniku Ryanu Smithu. V klubu načrtujejo, da bo Wade prevzel aktivno vlogo v nadaljnem razvoju v regiji.

Dwyane Wade, ki je bil kar osemkrat izbran v eno od najboljših peterk lige NBA, je tako postal zadnji v vrsti številnih članov hiše slavnih z nakupom vsaj deleža NBA moštva. Tako ima denimo Shaquille O’Neal delež ekipe Sacramento Kings, Michael Jordan je večinski lastnik Charlotte Hornets in Grant Hill manjšinski lastnik Atlanta Hawks.

To presega moje sanje o igranju v ligi NBA,” je za ESPN povedal Wade. “Vidim, kaj je uspelo Shaqu, Hillu in Jordanu. Če bo partnerstvo z Ryanom Smithom podobno najinemu odnosu, potem bom želel biti vključen v veliko zadev. Če si želiš vplivati na spremembe, moraš biti na vrhu. Ryan se tega zaveda, za kar sem mu hvaležen,” je o novem sodelovanju povedal nekdanji član Miami Heat.

Wade je večinskega lastnika Utah Jazz spoznal na igrišču za golf leta 2019, kmalu po slovesu od košarkarskih igrišč in sta hitro postala dobra prijatelja. Dwyane mu pravi celo mentor, saj ga uvaja v poslovni svet. Ideja o solastništvu se je porodila kmalu potem, ko je oktobra lani Smith za 1,66 milijarde dolarjev kupil franšizo lige NBA v Utahu. Kolikšen delež ima Wade ni znano.

Po novici se je iz Miamija oglasil lastnik Vročice Micky Arison in izrazil razočaranje, da Wade ni razmislil o nakupu deleža njegovega kluba, o čemer so se po njegovi upokojitvi celo pogovarjali, a mu kljub temu zaželel srečo na novi poti.

Komentari

Vaš komentar