Milano znova trenira, Nemci določili skupine

Italija 9. Maj. 20209:25 > 9:28
Delite:
Giuseppe Cottini/Euroleague Basketball via Getty Images

Milano je znova odprl vrata svojega Mediolanum foruma za igralce, ki bodo lahko začeli s treningi ob upoštevanju nekaterih omejitev. Na nadaljevanje sezone se pripravljajo tudi v Nemčiji, kjer so ekipe razdelili v dve skupini. Izraelci nadaljevanje prvenstva načrtujejo junija.

Milano je bil med najbolj ogroženimi mesti na svetu, ko je govora o epidemiji koronavirusa, toda stvari so se medtem izboljšale do te mere, da klubi iz svetovne prestolnice mode vse bolj intenzivno razmišljajo o povratku na športna prizorišča.

Ob upoštevanju navodil s strani italijanske vlade so vrata svoje dvorane odprli tudi pri članu košarkarske Evrolige, EA7 Milanu. “Od sobote bo mogoče trenirati individualno in to bo povsem prostovoljno. V tem trenutku še ne moremo govoriti o povratku k ekipnim aktivnostim,” so sporočili iz kluba. V Italiji so košarkarsko sezono sicer uradno odpovedali, vseeno pa so Milančani z nadaljevanjem treningov dali vedeti, da razmišljajo o povratku na evroligaški parket.

Vse bližje nadaljevanju prvenstva so tudi v Nemčiji in Izraelu. V Nemčiji se je za nadaljevanje sezone odločilo deset klubov. Vse tekme do konca sezone bodo organizirane na enem mestu ob spoštovanju vseh navodil zdravstvene stroke. V skupini A bodo igrali Bayern, Crailsheim, Oldenburg, Gottingen in Ulm, v skupini B pa Ludwigsburg, Alba Berlin, Vechta, Brose Bamberg in Fraport.

Sprva bodo ekipe v skupini igrale vsaka proti vsaki, nato pa bi od četrfinala naprej tekmovanje potekalu po sistemu na izločanje. Vse skupaj naj bi se končalo v treh tednih.