Mornar vse močnejši: Mirza Begić odhaja v Bar

Črna Gora 15. Jul. 201914:02 > 14:05
Delite:
ABA liga, Union Olimpija/Aleš Fevžer

Mornar nadaljuje z gradnjo izjemno močne ekipe za naslednjo sezono. Pogodbo z ekipo iz Bara je podpisal tudi slovenski center Mirza Begić (34 let, 216 cm), ki je v zadnji sezoni branil barve Petrol Olimpije.

Izkušeni center je sedma okrepitev Mornarja v poletnem prestopnem roku. Pred njim so v Bar že prišli Jacob Puulen, Damir Markota, Derek Needham, Brandis Raley Ross, Sead Sehović in Milko Bjelica.

Ob tem so v ekipi iz lanske sezone ostali Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Vukota Pavić in Marko Mugoša.

Na osnovi opravljenega v zadnjem času je jasno, da bo imel Mornar visoke ambicije v vseh tekmovanjih, saj ima dovolj kakovostno ekipo, da bi se lahko boril za najvišja mesta v Ligi ABA in tudi Črni gori, medtem ko ne bi smela biti vprašljiva niti uvrstitev v skupinsko fazo FIBA Lige prvakov – nasprotnik ekipe iz Bara v zadnjem krogu kvalifikacij bo Benfica ali Groningen.

Begić je v bogati karieri nastopal tudi za slovensko reprezentanco, na klubski ravni pa branil barve Slobode iz Tuzle, Olimpije, Virtusa, Slovana, Žalgirisa, Reala, Baskonie, Cedevite.