1.SKL: Helios Suns slavili v Laškem

Slovenija 9. Dec. 202021:51
Delite:
Twitter/Helios Suns Domžale
Twitter/Helios Suns Domžale

V zaostali tekmi 5. kroga 1.SKL, ki ste jo lahko spremljali na Sportklubu je Zlatorog Laško gostil favorizirano ekipo iz Domžal. Večino tekme sta si tekmeca nista ustvarila velike točkovne prednosti, na koncu pa je Helios unovčil svoje izkušnje in kvaliteto, ter zmagal z 80:57. Konec tedna bodo odigrane tekme 11. kroga.

Košarkarji Helios Suns so pričakovano prišli do četrte zmage v 1. SKL. V šestem nastopu v sezoni, šele drugem v zadnjih petih tednih, so z odlično igro v zadnji četrtini v Laškem premagali Zlatorog z 80:57. Domžalčani so do dveh točk prišli šele v zadnjih desetih minutah, ko je domačim igralcem zmanjkalo moči in zbranosti. Odločilni udarec so jim zadali z delnim izidom 18:2, ki jih je v 35. minuti pripeljal do prednosti 63:50. Helios Suns je zadnjo četrtino dobil s 35:11.

Pri zmagovalcih sta izstopala Blaž Mahkovic z 19 točkami in Tadej Ferme (trojke 3:5), pri oslabljeni domači zasedbi pa sta bila najbolj razpoložena Tomaž Jereb s 17 točkami in Logan Shane Routt, ki je zbral 14 točk in 16 skokov. Ekipi bosta na parket znova stopili v soboto v 11. krogu 1. SKL; Zlatorog bo gostoval v Rogaški Slatini, Helios Suns pa na Polzeli.

Komentari

Vaš komentar