1.SKL: Zmage za Zlatorog, Helios in Triglav

Košarka 26. Dec. 202021:31
Delite:
KK Zlatorog Laško/Facebook
KK Zlatorog Laško/Facebook

V prvi soboti po božiču so se košarkarji v 1.SKL hitro poslovili od obloženih miz in se vrnili na košarkarske parkete. V 13. kolu so zmage slavili igralci Zlatoroga, Heliosa in, prvič v tej sezoni na parketu, tudi ekipa ECE Triglava. S tekmo 30. decembra, v direktnem prenosu na televiziji Sportklub, pa bo 13. kolo tudi zaključeno. Pred televizijskimi kamerami se bosta, ob 16.30 uri, pomerila Rogaška in GGD Šenčur.

ZLATOROG LAŠKO : TERME OLIMIA PODČETRTEK  74:65 (17:21, 19:15, 24:19, 14:10)

Pred današnjo tekmo sta bila tekmeca soseda na lestvici, Podčetrtek je imel dve točki več, z zmago pa so Laščani zmanjšali zaostanek na točko. Odločitev o zmagovalcu pa je padla šele v drugem polčasu. Večji del prvega polčasa in še del drugega sta bili moštvi precej skupaj, eno ali drugo si je priigralo nekaj točk naskoka, a ne toliko, da bi prednost zadostovala za razmišljanje o zmagi. Zasedba iz Podčetrtka je sicer vmes vodila že za osem točk (30:22), toda potem do konca polčasa dosegla le še šest točk in naskok je hitro skopnel. Po 25. minuti pa so domači prišli do majhnega naskoka, ki so ga znali obdržati. Pet točk prednosti po treh četrtinah so ohranili in jih proti koncu tekme še oplemenitili. Zmaga ob koncu tako ni bila vprašljiva, najvišjo prednost +10 (74:64) pa si je ekipa iz Laškega priborila tik pred koncem.

Pri Laščanih je bil najboljši Logan Routt z 22 točkami, v statistiko pa je za dvojni dvojček dodal še 14 skokov. Jakob Strel je dosegel 11 točk. Pri gostih je Sandi Čebular končal z 20 točkami, z dvojnim dvojčkom pa se je lahko pohvalil tudi Anže Cerkovnik (14 točk, 13 skokov).

Naslednjo tekmo bodo košarkarji iz Podčetrtka igrali 29. decembra, ko bodo v zaostali tekmi 6. kola gostili Helios, Zlatorog pa se bo naslednjič, prav tako s Heliosom, pomeril 9. januarja v tekmi 14. kola.

Helios Suns/Facebook
Helios Suns/Facebook

ŠENTJUR : HELIOS SUNS 71:87 (11:28, 20:12, 15:25, 25:22)

Gostje iz Domžal so zanesljivo prišli do nove zmage, s katero so današnje tekmece ujeli po točkah in jih na lestvici prehiteli. Odločilna za zmago sta bili prva in tretja četrtina, v kateri so bili domači preskromni, da bi lahko ob koncu storili kaj več, kot le ublažili poraz. Že v prvem delu je bilo jasno, da bodo domači tokrat težko prišli do uspeha. Izenačeno je bilo le prvih pet minut, domači pa so na celotni tekmi vodili le dvakrat, nazadnje pri 6:4. V prvi četrtini so nato dosegli le 11 točk. Nekoliko bolje je šlo v nadaljevanju, toda Helios je večji del prednosti iz prvega dela ohranil in si pripravil dobro popotnico za drugi polčas. Tretja četrtina je bila nato podobna kot prva, z učinkovitimi košarkarji Heliosa in skromnimi Šentjurja. V tem delu tekme je razlika narasla na +20, kar so Domžalčani v zadnji četrtini brez težav zadržali in vmes povedli že za 25 točk (73:48), domačim je uspelo na koncu le malo estetsko popraviti končni izid in razliko spraviti na 16 točk.

Pri gostih sta Mihailo Sekulović in Tadej Ferme dosegla po 15 točk, prvi je za dvojni dvojček dodal še deset skokov, medtem ko je bil pri domačih najboljši Jure Špan z 19 točkami.

Naslednja tekma čaka košarkarje Heliosa 29. decembra, ko bodo igrali zaostalo tekmo 6. kola z moštvom iz Podčetrtka, Šentjur pa bo v 14. kolu 11. januarja gostoval pri GGD Šenčurju.

KD Hopsi Polzela/Facebook
KD Hopsi Polzela/Facebook

HOPSI POLZELA : ECE TRIGLAV 67:70 (24:16, 11:18, 14:20, 18:16)

Po izstopu Kopra Primorske sta se na Polzeli merili predzadnja in zadnja ekipa 1.SKL, uspešnejša pa je bila slednja. Triglav je namreč tudi po zaslugi zbranosti v zadnjih trenutkih prišel do svoje prve zmage na parketu, eno več imajo doslej Hopsi, ki tako ostajajo tik pred današnjim tekmecem. Prvi četrtini sta pripadli po vsaka ceni ekipi, v prvi so domači vodili že za 13 točk, tako da sta bili ekipi praktično poravnani ob glavnem odmoru. Tudi po odmoru se je tehtnica vse bolj nagibala na stran Triglava, ki je povedel tudi za osem točk, a pred zadnjimi desetimi minutami je ekipi ločilo vse prej kot varnih pet točk. Da bosta moštvi prikazali izenačeno predstavo do konca, se je izkazalo v zadnji četrtini, ko so domači dve minuti pred koncem povedli za točko, zaporedni trojki Radeta Rodiča pa sta zatem spet Triglavane pripeljali do prednosti petih točk. Te niso več spustili iz rok, čeprav je Žiga Jurček s tremi prostimi meti svojo ekipo približal na -2 šest sekund pred koncem. Je pa isti igralec v zadnji sekundi zgrešil še zadnji met na tekmi, ko je lovil izenačenje ob prednosti Triglava s tremi točkami, za kar je pred tem z enim zadetim prostim metom poskrbel Gaber Ožegovič.

Aaron Carver je pri domačih zbral 15 točk in 11 skokov, pri gostih pa Ožegovič 19 točk in devet skokov.

Tekmeca se bosta znova pomerila že čez dva dni, ko bosta na Gorenjskem igrala zaostalo tekmo 4. kola.

Komentari

Vaš komentar