Anzulovića v Krki zamenjal Damjanovič

Košarka 17. Mar. 202113:27
Delite:
Aba Liga

Novomeški košarkarski klub Krka se je sporazumno razšel s trenerjem Vladimirjem Anzulovićem. Do konca sezone 2020/21 bo člansko ekipo vodil Dalibor Damjanovič.

Novomeški košarkarski klub Krka je sporazumno prekinil pogodbo z Vladimirjem Anzulovićem, ki je ekipo vodil od novembra 2019, so sporočili iz dolenjske ekipe. Do konca sezone 2020/2021 bo trener članov Dalibor Damjanovič, ki je z moštvom že opravil prvi trening,

Pri Krki so se za potezo odločili po slabših predstavah in rezultatih v zadnjem obdobju. Damjanovič je bil doslej pomočnik trenerja, hkrati pa je tudi pomočnik selektorja slovenske reprezentance.

Zadnji rezultati moštva so nas prisilili v ukrepanje. Vladimir Anzulović ni več trener članske ekipe Krke. Klub in trener sta se sporazumno razšla. Na tem mestu se želim zahvaliti Vladimirju za vse, kar je storil za našo košarkarsko sredino, predvsem pa za prizadevno delo in rezultate, ki jih je beležil. Pod njegovim vodstvom smo igrali finale superpokala Slovenije, redni del domačega prvenstva pa je Krka sklenila na 1. mestu s šestnajstimi zmagami in dvema porazoma. Na njegovi nadaljnji trenerski poti mu želimo vse dobro,” je odločitev pojasnil predsednik kluba Andraž Šuštarič.

Dragi Krkaši in drugi ljubitelji košarke. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil upravi, igralcem, svojim pomočnikom in vsem preostalim zaposlenim v klubu za trud in energijo, ki so jo vložili v tem letu in pol, ki smo ga skupaj preživeli v klubu. Poskušali smo ustvariti sistem igre in dela, ki bi v prihodnosti, ob izpolnjevanju rezultatskih ciljev, nudil priložnost mladim slovenskim igralcem, da skozi trdo delo gradijo svojo košarkarsko pot v KK Krka. Po uspešno končanem prvem delu sezone v Ligi ABA in zanesljivo osvojenem prvem mestu v prvem delu slovenskega prvenstva, nas je po novem letu večino igralcev in trenerjev pokosil koronavirus. Od takrat naprej žal nismo bili več tako uspešni in konkurenčni okrepljenim moštvom lige Aba, kar je pripeljalo do nekaj nezaželenih porazov,” je ob slovesu dodal Anzulović.

Damjanovič bo prvič na delu že danes, ko ga čaka tekma lige Nova KBM za prvaka proti Helios Suns. Obračun bomo prenašali na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar