Golemac podaljšal zvestobo Cedeviti Olimpiji

Košarka 26. Feb. 202110:32
Delite:
Golemac Bečirović
KK Cedevita Olimpija/Twitter

Cedevita Olimpija in glavni trener Jurica Golemac sta dosegla dogovor o podaljšanju pogodbe, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Golemac bo na klopi Zmajev ostal vse do konca sezone 2022/23, z možnostjo podaljšanja še za sezono 2023/24.

Na trenerski stolček članskega moštva Cedevite Olimpije je Jurica Golemac sedel lanskega januarja. Golemac je eden izmed najbolj nadarjenih evropskih košarkarskih strokovnjakov, ki iz sezone v sezone napreduje, skupaj z Zmaji pa mu je v sezoni 2020/21 uspel veliki met, saj lahko slovenski navijači prvič v zgodovini spremljajo boje najboljših 16 moštev Evropskega pokala. Obenem je Golemac z zasedbo Cedevite Olimpije lanskega septembra poskrbel, da se je naslov superpokalnega prvaka po letu 2017 znova vrnil v stoženske vitrine.

Cedevita Olimpija je z Golemcem podaljšala sodelovanje vse do konca sezone 2022/23, z možnostjo podaljšanja za sezono 2023/24.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija:
“Zelo srečen in zadovoljen sem, da smo dosegli dogovor o podaljšanju pogodbe z glavnim trenerjem Jurico Golemcem. Z Jurico smo se že dlje časa pogovarjali o tej možnosti. Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi spišemo zelo uspešno zgodbo. V klubu Jurico vidimo kot nekoga, ki lahko z nami ostane dolgoročno, in vsi skupaj želimo nadaljevati zgodbo, ki smo jo začeli pisati v pretekli sezoni. Ne glede na vse okoliščine, ki nas v zadnjem letu ovirajo, še naprej uspešno delujemo in delamo vse za to, da je naš klub vrhunsko organiziran. Iz dneva v dan napredujemo, verjamem pa, da bomo skupaj rasli iz sezone v sezono. Jurica je izvrsten trener, kar je dokazal že pred prihodom v Cedevito Olimpijo, dejstvo pa je v zadnjem letu dni, odkar je z nami, s svojim uspešnim delom le še podkrepil. Igralci napredujejo iz treninga v trening, ekipa z njim raste, in Jurica se je odlično vklopil v naš in njegov klub, saj ne smemo pozabiti, da je že kot igralec v Ljubljani pustil globok pečat. Z dogovorom o podaljšanju pogodbe smo dokazali to, kar vedno govorimo. Želimo stabilnost in kontinuiteto, ne glede na dobre ali malo slabše rezultate. Verjamem, da se bomo v tekmovalnem in organizacijskem pogledu le še dvigovali, in dosegli vse cilje, ki smo si jih zastavili ob začetku našega projekta.”

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
Izredno zadovoljni smo, da smo uspeli z Jurico doseči dogovor o podaljšanju sodelovanja. Jurica se je že v preteklosti dokazal kot izreden strokovnjak in eden izmed najbolj nadarjenih glavnih trenerjev v Evropi. Brez zadržkov lahko trdimo, da je Jurica trenutno najboljši slovenski košarkarski trener, ob dejstvu, da je še vedno mlad trener, ki lahko iz sezone v sezono le še napreduje, pa verjamemo, da bo naša ekipa rastla skupaj z njim. Rezultati ekip, ki jih je vodil do sedaj, govorijo sami zase, nenazadnje pa je svoje znanje že dokazal tudi na klopi Cedevite Olimpije. Ne glede na to, da je sezona 2020/21 specifična v več pogledih, so vsi igralci sprejeli njegovo filozofijo in sistem igre, na vsaki tekmi in tudi izven parketa pa lahko vidimo, da igralci dihajo drug za drugega, in to je tisto najbolj pomembno. Z Jurico smo zastavili dolgoročno zgodbo, vsi pa vemo, kakšni so naši dolgoročni cilji. Verjamem, da se bomo skupaj z njim veselili mnogih uspehov.”

(vir: cedevita.olimpija.com)

Komentari

Vaš komentar