Oslabljeni Helios nemočen v Novem mestu

Košarka 4. Feb. 20219:51
Delite:
KK Krka
KK Krka/Facebook

Zadnji krog prvega dela državnega prvenstva se je začel v Novem mestu, kjer je Krka pred kamerami Sportkluba z 80:70 odpravila oslabljene Helios Sunse.

Krka je z zmago prvi del zaključila na prvem mestu, s skupno 16 zmagami. Preostale tri tekme bodo odigrane v soboto, ko bo znan tudi zadnji potnik v ligo za prvaka.

Krka je v derbiju zadnjega kroga prvega dela 1. SKL premagala oslabljeno zasedbo Helios Suns. Domžalčanom je pobegnila med prvo in drugo četrtino z delnim izidom 29:8 (36:20) in z izjemo nekaj slabih minut v zadnjem delu igre ohranila stoodstotni izkupiček v domači dvorani ter prvo mesto na lestvici. Pri Krki je zaigralo enajst igralcev – najbolj sta se izkazala Miha Škedelj z metom 4:4 za tri točke ter Rok Stipčević s 14 točkami, za Domžalčane, ki so imeli na voljo zgolj sedem košarkarjev, pa je Blaž Mahkovic dosegel 26 točk, od tega 19 v prvem polčasu.

Zadnji krog se bo zaključil v soboto z dvoboji Terme Olimia Podčetrtek – Rogaška, Hopsi Polzela – Šentjur in ECE Triglav – GGD Šenčur. Vse tri tekme se bodo začele ob 19. uri, edino odprto vprašanje pa je, katera bo šesta ekipa v ligi za prvaka ob Krki, Helios Suns, Rogaški, Ggd Šenčurju in Cedeviti Olimpiji.

V igri sta Terme Olimia Podčetrtek in Šentjur. Podčetrtani se lahko med elito uvrstijo z zmago proti Rogaški ali ob porazu Šentjurja na Polzeli. V obratnem primeru, torej ob zmagah Rogaške ter Šentjurja, bo o končni uvrstitvi glede na to, da sta ekipi izenačeni tako v medsebojnih dvobojih kot po številu doseženih točk, odločala razlika med danimi in prejetimi koši vseh odigranih tekem obeh ekip v prvem delu tekmovanja. V tem primeru so v precej boljšem položaju Terme Olimia.

V skupini za obstanek se bodo štiri ekipe (Hopsi Polzela, Zlatorog Laško, ECE Triglav) po trikrožnem sistemu skušale izogniti zadnjemu mestu, ki vodi v 2. SKL. (vir: kzs.si)

Komentari

Vaš komentar