Sekulić predstavil seznam za kvalifikacije

Reprezentanca 18. Nov. 202012:28 > 12:38
Delite:
KZS Twitter

Novi selektor moške članske reprezentance Aleksander Sekulić je obelodanil seznam 15-ih košarkarjev, ki se bodo v nedeljo zbrali v ljubljanskem mehurčku ter tako začeli priprave na drugi cikel kvalifikacij za EuroBasket 2022 in dvoboja proti Ukrajini in Madžarski.

fiba.basketball

Po osvojenem naslovu evropskega prvaka si dres s slovenskim grbom močno želi znova obleči Luka Dončić. Skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije si zelo prizadeva, da bi v prihajajočih kvalifikacijah lahko zaigral, a zaradi terminskih okvirjev lige NBA je ta verjetnost zelo majhna. Odločitev o tem, ali se bo Dončić, ki zadnje štiri tedne vadi z reprezentančnimi trenerji lahko pridružil reprezentanci v mehurčku, bo znana konec tedna.

Selektor Sekulić pa ne more računati na drugega slovenskega igralca iz lige NBA Vlatka Čančarja, ki se že v petek odpravlja v Združene države Amerike, kot je v zadnjem obdobju že običaj, pa so zaradi klubskih obveznosti odsotni tudi evroligaški igralci Zoran Dragić, Klemen Prepelič in Žan Mark Šiško. V tokratni zasedbi ne bo poškodovanega Alekseja Nikolića in Žige Dimca, ki še ni pripravljen za vrnitev na parket. Aleksander Sekulić bo torej računal na imena, ki so slovenske barve branila v nekaj zadnjih reprezentančnih akcijah, po nekajletni odsotnosti pa bo svoj prvi uradni reprezentančni nastop znova lovil Luka Lapornik.

Damjanović in Drobnjak v vlogi pomočnikov
Eden izmed selektorjevih pomočnikov bo še naprej Jernej Valentinčič, ki se je članski reprezentanci pridružil pred tremi leti v kvalifikacijah za zadnje svetovno prvenstvo. Aleksandru Sekuliću pa bosta na klopi pomagala tudi Dalibor Damjanović in Dragiša Drobnjak. Nad telesno pripravo reprezentantov bo tudi tokrat bdel Anže Maček. Edina preostala sprememba v štabu reprezentance je na mestu tehničnega vodje, to vlogo bo po novem opravljal Andrej Rauh.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2022, SKUPINA F
2. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – SLOVENIJA (LJUBLJANA, DVORANA STOŽICE)

3. kolo – sobota, 28. november 2020, ob 20.10 uri
SLOVENIJA : UKRAJINA (prenos na Kanalu A)

4. kolo – ponedeljek, 30. november 2020, ob 20.10 uri
SLOVENIJA : MADŽARSKA (prenos na Kanalu A)

Na seznamu reprezentantov, ki se bodo v nedeljo zbrali v Ljubljani so JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), URBAN DURNIK (Koper Primorska), ALEN HODŽIĆ (Cedevita Olimpija), GREGOR HROVAT (Cholet, Francija), JAN KOSI (Krka), LUKA LAPORNIK (Krka), JURIJ MACURA (Koper Primorska), BLAŽ MAHKOVIC (Helios Suns), BLAŽ MESIČEK (Split, Hrvaška), JORDAN MORGAN (Unics, Rusija), EDO MURIĆ (Cedevita Olimpija), MATIC REBEC (Rouen Metropole, Francija), LUKA RUPNIK (Zaragoza, Španija), MIHA ŠKEDELJ (Krka) in JAN ŠPAN (Delteco Gipuzkoa, Španija).

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance: ”Na priprave za tekmi z Ukrajino in Madžarsko smo povabili petnajst košarkarjev. Med njimi žal ni igralcev, ki igrajo v Evroligi in ligi NBA. Kanček upanja, da bi se izbrani vrsti pridružil tudi Luka Dončić sicer še obstaja, saj se je Luka skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije res močno zavzel, da bi oblekel slovenski dres, a še ni prejel dovoljenja. Na seznamu so tako igralci, ki so bili v reprezentančnem kadru v zadnjih reprezentančnih akcijah in povratnik Luka Lapornik. Ob Jerneju Valentinčiču se nam bosta v štabu reprezentance pridružila Dalibor Damjanović in Dragiša Drobnjak. Upam, da se v nedeljo zberemo zdravi in v ponedeljek zavihamo rokave ter začnemo s pripravami na tekmi, ki sta pred nami.