Slovenci v boj za EuroBasket brez Dončića

Reprezentanca 20. Nov. 202013:39 > 13:49
Delite:
Getty Images

Če je pred dnevi še obstajal kanček upanja, da bi v drugem ciklu kvalifikacij za EuroBasket 2022 slovenski reprezentančni dres oblekel tudi Luka Dončić je sedaj jasno, da se to na žalost ne bo zgodilo.

Slovenska reprezentanca se v mehurčku v Austria Trend hotelu zbere v nedeljskih poznih popoldanskih urah, prvi trening v stoženski dvorani pa bo opravila v ponedeljek dopoldan. Pred zborom je celotno reprezentančno delegacijo v petek čakalo še drugo testiranje na COVID-19.

Velika želja se Luki Dončiću ne bo uresničila in na nov nastop v slovenskem dresu bo moral počakati do naslednje priložnosti. Iz Združenih držav Amerike zaradi terminskih okvirjev lige NBA namreč ni dobil zelene luči in se konec naslednjega tedna že odpravlja v Dallas.

Reprezentanca se bo v ljubljanskem mehurčku zbrala v nedeljskih poznih popoldanskih urah. Sekulićeve izbrance prvi trening čaka v ponedeljek dopoldan, do sobotne tekme z Ukrajino pa bodo predvidoma opravili deset treningov. V ponedeljek bodo koše v dvorani Stožice preizkusili tudi Ukrajinci in Avstrijci, medtem ko bodo Madžari s treningi začeli v torek.

Dvorana Stožice in Austria Trend hotel že nared
Ekipa organizatorjev ljubljanskega mehurčka, ta bo eden od osmih evropskih, ki jih FIBA oziroma lokalni organizacijski odbori pripravljajo po vzoru lige NBA, medtem zaključuje še z zadnjimi malenkostmi pred začetkom kvalifikacijskega cikla. Priprave na dogodek so sicer intenzivno potekale zadnje dva meseca.

Hotel Austria Trend se bo spremenil v pravi košarkarski mehurček. V njem bodo bivali igralci, sodniki, predstavniki Fibe ter tudi vsi iz Košarkarske zveze Slovenije, ki sodelujejo pri organizaciji mehurčka. Vso hotelsko osebje, receptorji, kuharji, natakarji ter čistilke bodo morali namesto doma bivati v hotelu.

Vsaka ekipa bo nastanjena v svojem nadstropju. V hotelu bo imela od drugih reprezentanc ločen prostor za prehranjevanje in druženje s Sony PlayStation kotičkom ter sobo za raztezanje in vadbo. Hotel bo od 22. novembra do 1. decembra ograjen, prihod vanj pa bo možen le s posebno akreditacijo. Seveda bodo izhodi iz hotela – v njem bo bivalo približno 150 do 200 ljudi – strogo prepovedani.

Enako velja za dvorano Stožice. Udeleženci mehurčka bodo po vstopu v dvorano uporabljali ločene dostope in hodnike. Vse je pripravljeno tako, da se ekipe, sodniki, osebje, predstavniki medijev med gibanjem po dvorani med seboj ne srečujejo. In čeprav je dvorana od hotela oddaljena le minuto vožnje, se morajo spoštovati tudi vsi varnostni ukrepi pri transportu. Partner KZS Nomago se zaveda odgovornosti in je na svoj del naloge odlično pripravljen, Tako bodo vsi vozniki testirani, vsaka reprezentanca ima na voljo isti avtobus za celotno obdobje mehurčka. Vstop v avtobuse bo možen le skozi zadnja vrata, točno je določen sedežni red na avtobusu, po sleherni vožnji sledi razkuževanje le tega.

Tako Austria Trend hotel in dvorana Stožice sta pravzaprav že nared in čakata nedeljo, ko bosta v mehurček prvi vstopili reprezentanci Slovenije in Ukrajine. (vir: kzs.si)