Sekulić: Dončić je klical lastnike kluba, a se ni izšlo

Reprezentanca 23. Nov. 202017:08 > 17:17
Delite:
kzs.si

Slovenska košarkarska reprezentanca je začela s pripravami na prihajajoči kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo leta 2022. Izbrana vrsta se bo v soboto pomerila z Ukrajino, dva dni kasneje pa še z Madžarsko.

Kevin C. Cox/Getty Images

Zavedamo se, da sta pred nami tekmi od katerih javnost pričakuje veliko. Nenazadnje smo aktualni Evropski prvaki in želimo si pokazati, da kljub nepopolni reprezentanci Slovenija še vedno premore veliko kakovostnih košarkarjev. Naš cilj je, da igramo borbeno, da pokažemo srce in veliko željo. O tekmecih je zaenkrat še prezgodaj govoriti, saj so tudi oni doživeli določene spremembe. Naša naloga je, da se osredotočimo na naše fante, da prilagodimo treninge in gibanja v igri tem, ki so z nami ter jim tako omogočimo igranje čim bolj podobno igram v klubskih dresih. Tako bo prilagajanje krajše, fantje pa se bodo počutili ugodno,” je dejal selektor izbrane vrste Aleksandar Sekulić.

Selektor izbrane vrste je spregovoril tudi o tem, kdo bo opravljal vlogo kapetana:

Kdo bo kapetan še ni jasno, saj še nismo vsi zbrani. Nocoj na zbor prihaja še Jordan Morgan. A vemo kdo so naši nosilci, ki imajo tudi pomembne vloge v svojih klubih. Igrati pa želimo zelo agresivno v obrambi, tudi zato, ker računamo, da bodo  nasprotniki neuigrani v napadu. Zato bi jim lahko ukradli kakšno žogo in izpeljali protinapade. Vemo, da pod košem nimamo takšne sile kot v preteklosti, zato bomo igro pohitrili. Ne bomo iskali tistega kar nimamo, ampak tisto, kar imamo. Naloga našega trenerskega štaba je, da izvleče maksimum, da dvigne samozavest pri fantih.Verjamem, da bomo uspešni.

Čisto z vsemi našimi iz Evrolige in NBA lige sem bil večkrat v kontaktu in vsi imeli veliko željo, da bi zaigrali. Angažirali so se in iskali rešitve, da bi se nam pridružili. Pogovarjali smo se celo, da bi Klemen Prepelič pršiel samo na eno tekmo, potem bi odšel nazaj v klub. A Prepelič, Dragič, Šiško ter Čančar in Dončič niso dobili zelene luči v klubih. Moram reči, da si je tudi Luka resnično zelo želel igrati, non stop smo bili v kontaktu, nenazadnje je kar nekaj časa treniral z našimi trenerji s košarkarske zveze, pa se ni izšlo,” pa je selektor Slovenije spregovoril o manjkajočih igralcih.