Vsi izvidi negativni, reprezentanca v polni zasedbi!

Reprezentanca 25. Nov. 202015:16 > 15:25
Delite:
KZS/Twitter

Delegacijo slovenske moške članske košarkarske reprezentance je tretji dan priprav v kvalifikacijah za EuroBasket 2022 po dopoldanskem treningu čakalo testiranje na COVID-19. Vodstvo reprezentance je novico z rezultati dobilo sredi večerje, vsi člani v mehurčku pa so prejeli negativne izvide.

Slovenski košarkarji se v zaprtem okolju pripravljajo na nastopa v ljubljanskem kvalifikacijskem mehurčku za evropsko prvenstvo 2022. V torek zvečer so opravili prvi trening v popolni zasedbi, saj se je soigralcem na igrišču pridružil tudi Jordan Morgan, trenerski štab pa sta okrepila Dejan Mihevc in Luka Bassin. Glede na nenavadne razmere je vzdušje v ekipi zelo dobro, sta danes v pogovoru z mediji potrdila kapetan Edo Murić in Luka Rupnik.

“Danes smo končno vsi skupaj. Selektorja že poznamo, tudi njegov sistem igre. Potrebno se bo čim bolj uigrati in dati vse od sebe. Upam, da ostanemo zdravi in osredotočeni ter da pokažemo veliko mero borbenosti. Konec koncev bomo mi tisti, ki se bomo morali stepsti na parketu. To, da igramo doma, se skorajda ne čuti. Vsi bomo imeli enake pogoje in nihče ne bo v prednosti,” je o novi koronski realnosti o prednosti domačega terena dejal Murić.

Tudi Rupnik je vesel, da je spet doma na reprezentančni akciji, čeprav je tokrat vse dogajanje omejeno. “Lepo je priti domov na reprezentančni zbor, da zamenjamo okolje po klubskih obveznostih. Način dela selektorja poznamo, ker se rdeča nit ponavlja, sistem je podoben. Že cela sezona poteka po mehurčkih. Doslej je bila prekinitev tudi priložnost, da si videl prijatelje in družino. Zdaj si doma, pa v bistvu nisi doma. Pridejo trenutki, ko bi te lahko potegnili gledalci. Prednost domačega igrišča je zdaj izginila, zato je več zmag gostujočih ekip. Na to smo se navadili, za reprezentanco pa daš še kanček več, tako da ne bo težav z motivacijo.”

Slovenska reprezentanca bo v Stožicah v sklopu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu gostila Ukrajino in Madžarsko. Tekmi sta na sporedu 28. in 30. novembra.