Igra reprezentance dobiva prve obrise

Reprezentanca 25. Nov. 202018:19 > 18:24
Delite:
KZS Twitter

Za slovenskimi košarkarji je nov trening v pripravah na sobotni uvodni obračun drugega cikla kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2022 proti Ukrajini. Od torkovega večera vadi vseh petnajst košarkarjev in selektor Aleksander Sekulić je z videnim zelo zadovoljen.

Kot zadnji se je reprezentanci na treningih priključil Jordan Morgan. Po nedeljski tekmi svojega kluba ga je na poti v Slovenijo čakala prava pustolovščina. Sprva je v Ljubljano nameraval prileteti prek Carigrada, a je bil let zaradi premajhnega števila potnikov odpovedan. Tako se je iz Kazana odpravil v Moskvo ter nato iz Carigrada prispel v Zagreb. Sledila je vožnja z avtomobilom in po 16 urah na poti se je končno le pridružil soigralcem. Selektor Sekulić mu je najprej namenil nekaj dodatnega počitka, že na prvem pravem treningu pa je Morgan pokazal, da je v odlični formi.

“Slovenija bo imela v mojem srcu vedno posebno mesto. Privlači me njena pozitivna energija, dobri in prijazni ljudje ter velika želja, ki jo imajo športniki, da se dokažejo. Včeraj smo opravili prvi skupni trening in presenečen sem bil s kakšno energijo ter zbranostjo smo se ga lotili. Vsi se zavedamo, kako pomembni sta ti dve tekmi. Glede na to, da igramo v domači dvorani, da je naša zasedba precej podobna tisti iz prvega cikla, moramo obe dobiti in se že pred februarskim zaključkom otresti skrbi o uvrstitvi na evropsko prvenstvo,” je v spletnem druženju z mediji povedal Morgan.

KZS/Twitter

KZS in Fizian z roko v roki

Tik pred začetkom priprav za kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2022 proti Ukrajini in Madžarski, sta generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović ter direktor podjetja Fizian d.o.o. Andraž Podboj podpisala pogodbo o dvoletnem sodelovanju. Podjetje Fizian d.o.o. je s tem postalo partner slovenskih košarkarskih reprezentanc in med pripravami ter tekmovanji s številnimi fizioterapevtskimi aparaturami skrbi, da je delo ekipe reprezentančnih fizioterapevtov in maserjev precej olajšano.

Za košarkarje pa je odlično poskrbljeno tudi v ljubljanskem mehurčku. V osrčju Austria Trend hotela je namreč podjetje Fizian d.o.o. postavilo pravo sobo za hitrejše okrevanje po napornih treningih. Reprezentanti Slovenije, Madžarske, Ukrajine in Avstrije se tako regenerirajo z najsodobnejšo opremo, kamor sodijo NormaTec škornji za kompresijsko terapijo, Hypervolti in ostali vrhunskimi vibracijsko masažnimi produkti proizvajalca Hyperice.