"Ne ukvarjamo se z nasprotnikom, ampak z nami samimi."

Reprezentanca 26. Nov. 202018:14 > 18:25
Delite:
KZS

Slovenska košarkarska reprezentanca odšteva dni in ure do kvalifikacijske tekme za EuroBasket 2022, ki jo bodo odigrali v domačem kvalifikacijskem mehurčku.

V Ljubljano sta na priprave pripotovale Ukrajina in Madžarska, ki pa je že zapustila mehurček. Pri Madžarih so se pojavile okužbe s Covidom-19, zato sta njihovi tekmi prestavljeni.

Slovenija se medtem mirno pripravlja na nove izzive, košarkarji pa so izolirani v hotelu Austria Trend, od koder gredo samo do dvorane Stožice.

Naredili smo teste takoj, ko smo prišli v hotel. Na srečo smo bili vsi negativni, tako da se lahko družimo. Vsi smo v enem nadstropju, včasih se dobimo pri kom v sobi in se pogovorimo. Spodaj v hotelu imamo svoj slovenski prostor, kjer lahko spijemo kakšno kavo ali odigramo kakšno igro. Osebje nam omogoči, kar si želimo, ni nam hudega,” je o bivanju v mehurčku povedal Jaka Blažič in se dotaknil še kvalifikacij: “Nov selektor, nova zasedba. Skušamo osvojiti neke principe in ideje. Zasnove so podobne kot v prejšnjih akcijah. Mislim, da smo na dobri poti, da odigramo dve pomembni tekmi. Imamo pomemben cilj, da omogočimo Sloveniji, da brani svoj evropski naslov. Način, kako to naredimo, pa ni pomemben.

Povezano

Za uspeh bo zelo pomembna obramba, po besedah Blažiča pa se Slovenci ne obremenjujejo z igro nasprotnika: “Že od prvega dne smo osredotočeni na obrambo, to je glavni način za uspeh. V napadu je dovolj talenta in igralcev, ki lahko povlečejo voz za sabo. Nasprotnike poznamo, posebej pa se nanje nismo pripravljali. Tudi oni menjajo sisteme, težko se je pripraviti na nasprotnika in na njihovo igro, mi pa imamo tudi dovolj dela sami s sabo.

Na današnji spletni novinarski konferenci KZS je spregovoril še Gregor Hrovat, ki razmišlja podobno kot Blažič: “Ne smemo se ukvarjati z njimi, bolj z nami samimi. Tisto prvo tekmo z Ukrajino smo igrali po najboljših močeh, pokazali smo, da se lahko z ostalimi kosamo, tudi če nismo v najboljši zasedbi. Če bomo tako nadaljevali, se lahko tudi zdaj nadejamo podobne tekme.

Hrovat meni, da se nima smisla ukvarjati z manjkajočimi igralci, ki se niso mogli udeležiti reprezentančne akcije: “Mogoče ni individualne kakovosti, ki bi jo imeli, če bi bili vsi, zato pa moramo poskrbeti za vzdušje, da lahko uresničimo naše cilje.

Slovenija bo po odhodu Madžarov iz ljubljanskega mehurčka 28. novembra odigrala tekmo z Ukrajino, obračun z Madžarsko pa je zaenkrat prestavljen.