Trifunović v nov kvalifikacijski cikel brez nosilcev

Reprezentanca 28. Avg. 201813:20 > 13:27
Delite:
KZS

Slovenija čez dva dni začela drugi del kvalifikacij za SP leta 2019. V kadru selektorja Rada Trifunovića za obe tekmi ni Gorana Dragića, Luke Dončića, Jake Blažića, Klemna Prepelića in Zorana Dragića. Na seznam pa je slovenski selektor uvrstil kar nekaj novincev.

Slovenska reprezentanca bo v septembru nadaljevala s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Kitajska. Slovenci po prvem delu kvalifikacij zasedajo šesto mesto v skupini I z dvema zmagama in štirimi porazi. Blizu uvrstitve na SP so Španci, ki so prvi del zaključili s šestimi zmagami, na lestvici pa jim sledijo Latvijci in Turki, ki bodo tekmeci Slovenije v prvem ciklu drugega dela.

Slovenci bodo v petek, 14. septembra, gostovali v Rigi, v ponedeljek 17. septembra pa bo v Stožicah gostovala reprezentanca Turčije. Poleg omenjenih ekip sta v skupini I še Črna gora in Ukrajina, ki sta prvih šest tekem zaključili z izkupičkom 3:3.

Tudi tokrat selektor Rado Trifunović ne bo mogel računati na nosilce igre iz Istanbula lani, ko je Slovenija postala evropski prvak, med drugimi manjkajo Goran Dragić, Luka Dončić, Jaka Blažić, Klemen Prepelić in Zoran Dragić. Je pa na spisek uvrstil kar nekaj novincev, ki bodo tako dobili priložnost zaigrati v dresu z državnim grbom.