Kdo bo novi selektor evropskih prvakov?

Košarka 23. Mar. 202110:34
Delite:
KZS/Twitter
KZS/Twitter

Slovenija naj bi po velikonočnih praznikih dobila novega selektorja košarkarske reprezentance. Med kandidati do Dimitrios Itudis, Xavi Pascual in Aleksander Sekulić, je za Dnevnik potrdil predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec.

Slovenski košarkarji so kvalifikacije za evropsko prvenstvo začeli uspešno, kar gre v prid začasnemu selektorju Aleksandru Sekuliću. Slednji je po neuspehu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo zamenjal Rada Trifunovića.

Tudi zaradi dobrih rezultatov na zadnjih tekmah je Sekulić ostal med kandidati, ki bodo Slovenijo vodili v kvalifikacije za olimpijske igre to poletje in evropsko prvenstvo prihodnje leto.

Pri Dnevniku so še dodal, da na KZS ne skrivajo pogovorov z Grkom Dimitriosom Itudisom, zdaj pa se je v igro za selektorja vključil še Španec Xavi Pascual, ki vodi evroligaški klub Zenit.

KZS se po informacijah dnevnika z Itudisom ni uspelo dogovoriti zaradi koronske pandemije, zato so se že začeli dogovori s Pascualom. 48-letni Španec naj bi sporočil, da je na voljo in da čaka na klic.

Povedati ne morem ničesar novega. V javnost je zdaj prišlo še ime Xavija Pascuala, s katerim smo navezali stike pred časom, ko smo jih tudi z Itudisom. Še vedno opravljamo razgovore, je pa delo oteženo, saj zaradi koronavirusa težko potujemo. Končno odločitev smo želeli sprejeti do konca marca, a, kot kaže zdaj, jo bomo morali zamakniti na čas po velikonočnih praznikih. V igri so Itudis, Pascual in Sekulić,” je za Dnevnik dejal Erjavec.

Komentari

Vaš komentar