Koronavirus pokvaril razpoloženje v slovenski reprezentanci

Eurobasket 16. Feb. 202113:00
Delite:
KZS/Twitter
KZS/Twitter

Slovenska košarkarska reprezentanca je zbrana v Kijevu, kjer bo v četrtek in soboto odigrala zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za Eurobasket 2022. Odlično vzdušje v reprezentanci je skalil pozitiven test na koronavirus v strokovnem štabu. Posledično bo celotna reprezentanca v prihodnjih dneh opravila še nekaj novih testiranj.

Slabo novico je javnosti razkril direktor reprezentance Matej Likar. Na druženju z novinarji prek Zooma je povedal, da je oseba izolirana v svoji sobi, nadaljnji testi, prvi že danes, nato naslednji v sredo ter še eden v petek, pa bodo razkrili, ali se je virus razširil med ostale člane reprezentance.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) ima svoje protokole za covid-19. Slednji zahteva, da se zdravstvena komisija Fibe sestane po vsake pozitivnem primeru v ekipi in določi kako naprej. Veliko težav so novembra lani imeli Madžari, ki pa so ljubljanski mehurček morali zapustiti zaradi številnih okužb med igralci in trenerji.

Slovenija je lahko ne glede na neprijetno situacijo mirna. Reprezentanca že ima zagotovljeno mesto na Eurobasketu 2022. V četrtek se bo ob 20. uri pomerila z Madžarsko, v soboto pa ob 15. uri z Ukrajino.

V primerjavi z zadnjima tekmama v reprezentanci ni Jordana Morgana, ki je ostal v Unicsu iz Kazana, je pa v Kijevu vseh pet članov Cedevite Olimpije, kjer so imeli vodilni nekaj pomislekov glede udeležbe svojih igralcev v reprezentančni akciji.

Komentari

Vaš komentar