Slovenija se je uvrstila na evropsko prvenstvo!

Košarka 1. Dec. 20209:48 > 10:09
Delite:
KZS/Twitter
KZS/Twitter

Slovenska košarkarska reprezentanca se je uvrstila na evropsko prvenstvo 2022, ki bo potekalo v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem.

Izbrana vrsta Slovenije je v ljubljanskem mehurčku svoje delo opravila izvrstno. Varovanci Aleksandra Sekulića so dobili kvalifikacijski tekmi z Ukrajino in Avstrijo.

Na zadnji tekmi v ljubljanskem mehurčku je Ukrajina s 70:67 premagala Avstrijo, kar pomeni, da se je Slovenija 14. zaporedoma uvrstila na evropsko prvenstvo.

Slovenijo sicer do konca kvalifikacij čakata še tekmi z Madžarsko in Ukrajino. Tekmi ne bosta povsem nepomebni, saj lahko vplivata na koefecient Slovenije in posledično na kakovost tekmecev v skupini.

Na turnirju čez 2 leti, bo Slovenija branila zlato medaljo iz Carigrada.

“Februarja je bilo noro; najprej poraz proti Madžarski, ki je imela odličen dan, mi pa slabega, nato tesna zmaga z Avstrijo, ki se je vrnila po zaostanku 20 točk … Tokrat smo pokazali pravo energijo, čeprav ni lahko igrati dve tekmi v dveh dneh, še posebej proti fizično močnim tekmecem. Za razliko od prvega cikla smo tokrat obe tekmi dobro začeli, s tem dobili samozavest in na koncu zasluženo zmagali. Trenerski štab nas je dobro pripravil. Točno smo vedeli, kaj iščemo, kaj napadamo in kako se moramo braniti. Igrali smo pametno in s takšno miselnostjo se moramo lotiti tudi preostalih dveh tekem. Smo najboljša ekipa v naši skupini in to moramo dokazati naslednji februar,” je povedal kapetan reprezentance Murić.

Komentari

Vaš komentar