Zdaj ni več nobenega dvoma glede Dončića in lova na OI

Košarka 7. Jun. 202121:51
Delite:
Luka Dončić se po štirih letih vrača v slovenski dres. FOTO: Guliverimages.

''Moj naslednji cilj je, da se s Slovenijo uvrstim na olimpijske igre,'' je po koncu sezone v ligi NBA prihod na prihajajočo reprezentančno akcijo potrdil prvi zvezdnik slovenske košarke Luka Dončić in razblinil vse dvome o tem, ali bo Sloveniji pomagal v lovu na olimpijske igre.

Luka Dončić je zaključil s sezono lige NBA, potem ko je v nedeljo zvečer z Dallas Mavericks izgubil odločilno sedmo tekmo prvega kroga končnice proti Los Angeles Clippers.

Dvaindvajsetletni slovenski košarkarski zvezdnik je v letošnji končnici spet blestel. V sedmih tekmah je v povprečju dosegal 35,7 točke, 10,9 asistence in 7,9 skoka na tekmo.

Slovenske navijače zdaj zanima predvsem to, ali bo Slovenija lahko računala na Dončića na prihajajočih kvalifikacijah za olimpijske igre v Kaunasu, kjer bo lovila svoj prvi nastop na olimpijskih igrah.

Prvi zvezdnik slovenske košarke je že v preteklosti dejal, da bo Sloveniji, kadar bo lahko, z veseljem pomagal, očitno pa bo obljubo držal.

Novinar Dallas Morning News Callie Caplan je zdaj citiral Dončićevo izjavo in z njo razveselil slovenske košarkarske navdušence.

”Moj naslednji cilj je, da se s Slovenijo uvrstim na olimpijske igre v Tokiu. Zdaj se vračam v Slovenijo, kjer bom začel s treningi. Počitnic ne bo,” je po zadnji tekmi sezone lige NBA povedal Dončić, ki je Sloveniji leta 2017 pomagal do naslova evropskega prvaka v Istanbulu.

Od takrat Dončić za Slovenijo ni igral, zdaj pa pa se po štirih letih očitno vrača v slovenski dres.

Kvalifikacije za olimpijske igre se bodo v Kaunasu začele 30. junija. Na kvalifikacijskem turnirju v Litvi bodo ob Sloveniji in domači reprezentanci nastopile še Poljska, Južna Koreja in Angola. V Tokio se bo uvrstila samo zmagovalka turnirja.