Flick zapušča Bayern, mediji so že našli zamenjavo!

Bundesliga 14. Apr. 202110:46
Delite:
Hansi Flick
FC Bayern - Handout/Getty Images

Trener Bayerna iz Münchna Hansi Flick bo po poročanju nemških medijev po koncu sezone zapustil klub.

Izpad v četrtfinalu lige prvakov proti PSG-ju naj ne bi bil razlog za odhod, še dodajajo nemški mediji. Že dalj časa je znano, da odnos med športnim direktorjem Hasanom Salihamidžićem in trenerjem Hansijem Flickom ni pravi, krajšo pa bo kot kaže potegnil nekdanji pomočnik pri nemški reprezentanci.

Jabolko spora je še vedno Mario Götze, ki ga je želel Flick lani vrniti v Bayern, Salihamidžić pa se s tem ni strinjal, ob tem pa po slovesu Thiaga Alcantare ‘pozabil’ osvežiti zvezno vrsto.

Ob tem naj bi pri Bayernu Flicka predlagali za bodoče selektorja nemške reprezentance, ki jo po poletnem Euru zapušča Joachim Löw. Sodelovanje med Bayernom in nemško zvezo ne bi bilo nič novega, saj so Bavarci v preteklosti prav s takšnim vplivom lažje izpostavljali svoje igralce tudi na reprezentančnem nivoju.

Prednost pred Flickom ima sicer Jürgen Klopp

Kot glavni kandidat za mesto selektorja se sicer že dalj časa omenja trener Liverpoola Jürgen Klopp, ki pa zaradi čvrste pogodbe s klubom z Anfielda najverjetneje ne bo na voljo. Tudi sam Klopp je že večkrat zatrdil, da predčasno slovo od Liverpoola ne pride v poštev, zato bodo morali na nemški zvezi poiskati drugi rešitev.

David Ramos, Getty Images

Bavarski novinarji medtem že iščejo morebitno zamenjavo za Flicka. Po njihovih informacijah naj bi na klop Bayerna sedel kar mladi zvezdniški trener Leipziga in trenutno eden izmed bolj prodornih nemških trenerjev Julian Nagelsmann, ki vsekakor predstavlja dolgoročno rešitev.

Komentari

Vaš komentar