So Nemci že našli naslednika Joachima Löwa?

Delite:
Hansi Flick
PHOTO ULMER Press photo agency FC Bayern Muenchen Marco Donato

Pri Bayernu se navkljub odličnim rezultatom in uspehom ukvarjajo z notranjimi trenji. Vse več virov trdi, da trener Hansi Flick odkrito razmišlja o odhodu, kar bi lahko bila dobra novica za nemško nogometno zvezo, ki išče zamenjavo za odhajajočega selektorja Joachima Löwa.

Hansi Flick naj bi bil nezadovoljen s svojim statusom v klubu, vodstvu pa je po poročanju Bilda že sporočil, da resno razmišlja o odhodu po koncu aktualne sezone.

Trener, ki je v prejšnji sezoni Bayern popeljal do evropske krone, je razočaran, ker nima besede pri sestavi ekipe. Tudi to je glavni razlog za številne spore s športnim direktorjem kluba Hasanom Salihamidžićem.

Hansi Flick je bil med letoma 2006 in 2014 pomočnik selektorja v nemški izbrani vrsti.

Flick bi rad imel več moči in vpliva na morebitne prihode in odhode nogometašev, kar pa je pri Bayernu nemogoče. V bavarskem velikanu za kadrovanje vedno skrbi uprava, trener pa je zadolžen samo za rezultate na zelenici. Posledično je uprava stopila na stran Salihamidžića.

Flick in Salihamidžić sta se pred kratkim močno sporekla kar na klubskem avtobusu, ko je trener z besednim napadom užalil svojega nadrejenega. Za svojo potezo se je sicer opravičil, a to vsekakor ni bilo dobro za odnose v pisarnah.

Prav ta spor bi lahko nemški nogometni zvezi omogočil, da dolgoročno zamenjavo za Joachima Löwa najde kar pri bavarskem ponosu. Številni so prepričani, da je Hansi Flick idealen kandidat za selektorja Nemčije. To mesto se bo sprostilo po poletnem evropskem prvenstvu, kot zanimivost pa naj dodamo, da je Flick med letoma 2006 in 2014 opravljal vlogo pomočnika v strokovnem štabu reprezentance.

Komentari

Vaš komentar