Četudi osvoji naslov, prihodnost Koemana pri Barci negotova

Nogomet 12. Apr. 202120:05 > 20:07
Delite:
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Poraz na El Clasicu proti Realu je prekinil veliko serijo Barcelone. Prvič po 43 letih se je tudi zgodilo, da so proti največjemu tekmecu vpisali tretji zaporedni poraz. To je nekaj kar zagotovo ne ugaja novemu vodstvu katalonskega velikana.

Kljub porazu ima Barcelone še vedno lepe možnosti za osvojitev naslova španskega prvaka. Trenutno je ekipa iz Camp Nou na tretjem mestu in za vodilnim Atleticom zaostaja zgolj za dve točki. Četudi bi Ronald Koeman na koncu osvojil naslov prvaka po poročanju katalonskih medijev obstaja velika verjetnost, da se bo nizozemski trener moral posloviti.

Dobršen del nove uprave, ki jo znova vodi Joan Laporta preprosto ne verjame več v nekdanjega selektorja Nizozemske. Povod za tovrstne govorice je nestrinjanje nekaterih članov ožjega vodstva kluba potem, ko je strokovni štab na čelu s Koemanom za poraz krivil sistem VAR.

Toda to je zgolj povod. Glavni vzrok pa je nezadovoljstvo s predstavami, ki jih Barcelona kaže na najpomembnejših tekmah. Brez težav jih je v ligi prvakov izločil PSG in trije zaporedni porazi proti največjemu tekmecu za naslov španskega prvaka je nekaj, kar seveda vodstvu katalonskega velikana ni všeč.

Vseeno ima Barcelona v tekoči sezoni še vedno priložnost, da osvoji dvojno krono. Najprej bodo igrali v finalu španskega kraljevega pokala proti Athleticu iz Bilbaa, v prvenstvu pa je vključno s tekmo proti madridskemu Atleticu na Camp Nou ostalo še osem krogov.

SK
SK
Komentari

Vaš komentar