Dan pred El Clasicom sprememba sodnika, Katalonci besni

Nogomet 9. Apr. 202116:17 > 16:33
Delite:
Alex Caparros/Getty Images
Alex Caparros/Getty Images

Dan pred tekmo med madridskim Realom in Barcelono so vodilni v španskem prvenstvu opravili zamenjavo glavnega sodnika. Namesto Antonia Mateua Lahoza bo tekmo pravico delil Jesus Gil Manzano.

Odločitev o spremembi je bila sprejeta zaradi poškodbe Lahoza, ki jo je staknil med tekmo lige prvakov med Bayernom iz Munchna in Paris Saint-Germainom.

Da bo tekmo sodil Manzano pa je v taboru Kataloncev sprožil negativen odziv. Predvsem je imel z njim pogosto negativne izkušnje prvi zvezdnik moštva Lionel Messi. Manzano ima namreč Argentinca na piki in posledično mu tako hitro pokaže kakšen rumeni karton.

Dodaten razlog za nezadovoljstvo je dejstvo, da je bil 37-letni Jesus Gil Manzano v preteklosti slikan pred stadionom Santiago Bernabeu, v roki pa imel vrečko z Realovim grbom. Takrat se je sodnik zagovarjal z besedami, da je v torbi darilo za njegovega nečaka v Barceloni pa so ga na splošno označili kot sovražnika.

Tekma v Madridu bi lahko bila odločilna v boju za naslov zato bo vzdušje na jutrišnji tekmi zagotovo doseglo vrelišče.

Pred 30. krogom La Lige je Barcelona s 65 točkami na drugem mestu. Za vodilnim Atleticom zaostaja za eno točko. Real je s 63 točkami na tretjem mestu.

Dvoboj največjih španskih tekmecev boste lahko pospremili v soboto ob 21. uri ekskluzivno na Sportklubu.

SK
SK
Komentari

Vaš komentar