Srbija rdeča od sramu: Zvezdi grozi kazen

Evropska Liga 19. Feb. 202116:25 > 17:34
Delite:
REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Zvezdin remi proti velikemu Milanu so v senci žalitev, ki jih je na svoj račun poslušal Zlatan Ibrahimović. Dan po odlični tekmi na stadionu Rajko Mitić so aktualna opravičila, kritike in razprave - na temo ali proti rdeče-belim grozijo sankcije s strani evropske nogometne zveze (UEFA).

Beograjski dvoboj bo zagotovo ena izmed tematik na naslednjih sejah disciplinskega organa evropske hiše nogometa.

VIP lože so bile na največjem srbskem stadionu v četrtek zvečer napolnjene do skoraj zadnjega kotička kljub smernicam glede organizacije tekem v času pandemije. Isti protokol vsebuje tudi stroge zahteve glede števila ljudi na tribunah. Vsak od njih, ki je prisoten na stadionu je zabeležen na končnem seznamu gledalcev. Navijačem, razen če lokalne oblasti dajo dovoljenje je prepovedano obiskati tekmo. Takšna praksa velja tudi v Srbiji.

Prav to zadnje pa dodatno zapletejo stvari za Crveno zvezdo, ko je govora o žalitvah na račun Zlatana Ibrahimovića. Vodstvo rdeče-belih se je hitro odzvalo ter opravičilo in je pred nalogo, da razloži kako se je lahko izgrednik znašel v VIP loži. V skladu s COVID protokolom, ki se uradno imenuje ‘Return to Play’ prisotnost publike samodejno smatra kot določeno povezavo s klubom.

Dobršen del odgovornosti in morebitne ocene kako težka je bila kršitev je na delegatu tekme Robertu Kispalu iz Madžarske. Predstavniku UEFA spornih podrobnosti ni bilo treba slišati, a ima možnost, da kršitev prijavi kasneje. Evropska nogometna zveza včasih na tekmo pošlje posebnega predstavnika za tovrstne stvari, obstajajo pa tudi posebni opazovalci, ki so predstavniki organizacije FARE.

Na morebitno kazen, ki bi jo lahko prejela Crvena zvezda lahko vplivajo tudi pri Milanu. Klub ima pravico, da pošlje pritožbo na UEFA, ki temelji na žalitvi njihovega igralca. Italijanski mediji dogodek iz Beograda niso zaobšli. Vseeno pa je bolj v ospredju nedeljska tekma med Milanom in Interjem, ki je ena ključnih v boju za naslov italijanskega prvaka.

Nogometna Srbija je rdeča od sramu, opravičila pa prihajajo z vseh strani. Nekaj je zagotovo – morebitna kazen s strani UEFA ne bo imela takšne teže kot sramota, ki jo je povzročila žalitev enega najboljših nogometašev današnjega časa.