Finala FA in League pokala kot test za Euro

EURO 15. Feb. 202119:48 > 19:50
Delite:
Wembley
Bryn Lennon/Getty Images

Finala FA pokala in League pokala bosta testni tekmi pred evropskim prvenstvom, ki bo na sporedu poleti.

Če ne bo sprememb glede organizacije evropskega prvenstva, bo sedem tekem odigranih na Wembleyju v Londonu – tri srečanja Anglije v skupinskem delu, ena tekma osmine finala, oba polfinalna obračuna in finale.

Na angleški nogometni zvezi upajo, da bodo lahko v prodajo dali med 30 in 35 odstotkov vstopnic (Wembley sicer sprejme 90 tisoč gledalcev).

Po poročanju angleških medijev naj bi bili finalni tekmi FA pokala in League pokala nekakšna testa, odigrani naj bi bili prav tako pred manjšim številom gledalcev.

To je del dolgoročnega načrta britanske vlade, ki vključuje vračanje gledalcev na športna prizorišča (seveda z ustreznim držanjem razdalje in nošenjem mask) na Wimbledon, VN Velike Britanije v formuli 1, The Open prvenstvo golfistov in tekme angleške kriket reprezentance.

V Angliji je prvi odmerek cepiva prejelo že 15 milijonov ljudi in zato so oblasti prepričane, da bi se življenje do poletja lahko vrnila v relativno normalo.

Govori se tudi, da bi morali gledalci pred vstopom na športni objekt narediti hitri test.

Finala League pokala bo 25. aprila, finale FA pokala pa 15. maja. Evropsko prvenstvo, ki bi moralo biti lani, se začne 11. junija, finale pa bo 11. julija.

Komentari

Vaš komentar