Gasperini: Sodnik nam ni pustil igrati proti Realu

Liga prvakov 25. Feb. 20217:47
Delite:
Gasperini Zidane
Emilio Andreoli/Getty Images

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je bil razočaran zaradi hitrega rdečega kartona in poraza proti Realu, vendar dodaja, da na povratni tekmi ni veliko filozofiranja, saj mora njegova ekipa zmagati, če želi napredovati v naslednji krog Lige prvakov.

Gian Piero Gasperini je podobno kot njegov stanoski kolega Fabio Capello kritiziral delo nemškega sodnika Tobiasa Stielerja zaradi izključitve Rema Freulerja v uvodni fazi obračuna.

Uničil je tekmo. Morda bi v vsakem primeru izgubili proti Realu, toda da bi nam vsaj bilo dovoljeno igrati. Razočarani smo, ker nismo mogli takšne tekme igrati, kot smo želeli. Ko ostanete z desetimi igralci tako zgodaj, potem je to nekaj povsem drugega od tistega, kar ste načrtovali. Morali smo se braniti in to smo naredili dokaj dobro,” je po tekmi dejal trener Atalante.

Povratna tekma bo na sporedu 16. marca v Madridu. Gasperini poudarja, da njegova ekipa dobro ve, kaj je potrebno za napredovanje. “Enostavno je, moramo zmagati v Madridu. Lahko je, ni potrebe po preveč razmišljanju, imamo samo eno možnost. Moramo zmagati,” je poudaril Gasperini.

Atalanta v letošnji sezoni igra v sijajni formi. Galaktiki so Italijanom zadali šele drugi poraz po 1. decembru in 21 odigranih tekmah v vseh tekmovanjih.

Komentari

Vaš komentar