Ljubljančanke začele z visokim porazom

Liga prvakov 7. Avg. 201816:56 > 17:03
Delite:
NZS

Slovenske prvakinje, nogometašice ŽNK Olimpije, so s porazom začele domači kvalifikacijski turnir lige prvakinj. Na uvodni tekmi so klonile proti prvim favoritinjam, ekipi Minska, z 0:6. Na kvalifikacijskem turnirju skupine 2 nastopata še ekipi, Slovan Bratislava in Somatio Barcelona.

Slovenske prvakinje, nogometašice ŽNK Olimpije, so s porazom začele domači kvalifikacijski turnir lige prvakinj. V uvodni tekmi so v Ljubljani klonile proti prvim favoritinjam, ekipi Minska, z 0:6 (0:3). Na kvalifikacijskem turnirju skupine 2 nastopata še slovaška in ciprska ekipa, Slovan Bratislava in Somatio Barcelona.

Ljubljanske nogometašice so upale na uspešen začetek kvalifikacijskega turnirja, a se je izkazalo, da so Belorusinje premočne tekmice. Do vodstva so prišle ob koncu prvega polčasa, ko so v sedmih minutah povedle s 3:0, delo pa so dokončale v drugem s še tremi zadetki. Po dvakrat sta zadeli Ana Pilipenko in Emueje Ogbiagbevha.

Belorusinje so bile v Ljubljani na kvalifikacijah za ligo prvakinje že lani, takrat so Olimpijo ugnale s 4:0. Danes so potrdile tudi na zelenici, da so favoritinje turnirja. Olimpiji je v uteho in vzpodbudo lahko uvodnih 40 minut.

Danes bo na stadionu ŽAK v Šiški na sporedu še druga tekma prvega kroga, ob 18.15 se bosta pomerila Slovan Bratislava in Somatio Barcelona.

Tekmo so si ogledali tudi selektor članske reprezentance Borut Jarc, selektorici mlajših reprezentanc Petra Mikeln in Tina Kelenberger. Obračun so spremljale tudi številne nekdanje igralke Olimpije na čelu z nekdanjo kapetanko in trenerko Anjo Milenkovič.

Pozorno sta prvo tekmo Olimpije v letošnjih kvalifikacijah gledala Nuša Ladinek, pomočnica v članski reprezentanci ter trenerka ŽNK Telemach GMT Beltinci, ter trener ŽNK Cerklje Primož Štrajhar.

V drugem krogu kvalifikacij, napredovanje si bo zagotovila prvouvrščena ekipa, se bodo nogometašice Olimpije v petek ob 18.15 pomerile s Ciprčankami, zadnjo tekmo pa bodo igrale v ponedeljek, 13. avgusta ob 17. uri, ko se bodo na stadionu Stožice pomerile še s slovaško zasedbo.