Kako bi bilo v svetu brez CR-ja in Messija?

Liga prvakov 4. Jan. 201911:35 > 11:37
Delite:
Getty Image/Gabriele Maltinti

UEFA se je odločila odgovoriti na vprašanje, kako bi izgledal svet brez dveh najboljših nogometašev zadnjih let. V tem "paralelnem vesolju" bi tudi Hrvati imeli najboljšega strelca Lige prvakov.

Če bi živeli v svetu brez Cristiana Ronalda in Lionela Messija, bi bil Ivica Olić najboljši strelec Lige prvakov v sezoni 2009/10. UEFA je objavila zanimivo statistiko, v kateri ni upoštevala učinka dveh največjih nogometnih zvezdnikov zadnjih let.

V omenjeni sezoni je nekdanji hrvaški napadalec v Ligi prvakov dosegel sedem zadetkov, takrat prvi Messi pa samo gol več.

Svojih pet minut slave bi dočakala tudi Mario Gomez (2011/12) in Ruud van Nisterlooy (2013/14), a ju je v obeh primerih prehitel Cristiano Ronaldo. Portugalec je tudi najboljši strelec v celotni zgodovini (122) najmočnejšega evropskega tekmovanja, na drugem mestu je Messi, na tretjem mestu pa sledi Raul (71), ki sta mu omenjena zvezdnika vzela kar nekaj strelskih rekordov.

V svetu brez CR-ja in Messija bi imeli tudi novega kralja družabnih omrežji. Trenutno vodilni Ronaldo ima 150 milijonov sledilcev na Instagramu in 75,8 milijona na Twitterju, krono pa bi namesto njega prevzel napadalec PSG-ja Neymar s 109 milijoni na Instagramu in 41.8 milijona na Twitterju.

Messijeva titula igralca z največ zadetki v skupinski fazi bi prevzel Karim Benzema, igralci z največ hat-tricki (Messi jih je zabil pet) pa bi bili Philippo Inzaghi, Luis Adriano in Gomez s tremi hat-tricki.